Yaptırımdan 16 yıl sonra Bölge Hastanesi’nin Spl kanadı Nisan’da açılıyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member


Ranchi: Açılışından on altı yıl sonra, Ranchi Bölge Hastanesi’nin son teknoloji ürünü sekiz katlı süper uzmanlık kanadı, Bölge Sivil Cerrahı Dr. Vincent Kumar Salı günü.
Doktor Kumar “Binanın zemin katı acil servis ile cerrahi, ortopedi ve medikal bölümlerin OPD’lerini barındıracak. Kadın Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Dermatoloji OPD’leri ve patoloji laboratuvarı birinci katta yer alacaktır. En üstteki üç kat süper özel kanadı oluştururken, en üst katlar son teknoloji ameliyathanelere ev sahipliği yapacak. Kardiyoloji, hematoloji ve genetik bölümlerinden uzmanlar 1 Nisan’dan itibaren hastalara yerinde danışacak.”
Tesis 2007 yılında onaylandı ve inşa edilmesi beş yıl sürdü. Ancak, tesisin işletimi, tasarım ve inşaattaki birkaç boşluk nedeniyle 2012 yılında ertelendi. 2017 yılında, eyalet sağlık bakanlığı, Jharkhand Yüksek Mahkemesi’nin yönetimi altında binanın bir bölümünde 120 yataklı bir doğumevi kurmuştu. O zamana kadar, eyalet hükümetinin hastaneyi Medanta ve diğer kurumsal hastane zincirleriyle birlikte PPP modunda çalıştırma girişimleri başarısız oldu. Başlangıçta 143 Rs’ye sabitlenen süper özel kanat, Salı günü açılışından önce iki proje maliyet revizyonu gördü.
sağlık bakanı bana GuptaRanchi Milletvekili Sanjay SethVe Ranchi MLA CP Singh’in davet edildiği ancak programı kaçırdığı bildirildi. Gupta’nın ofisi yokluğu için herhangi bir sebep belirtmezken, Seth sivil cerrahın ofisinden herhangi bir davet aldığını yalanladı. Bu arada Singh, “Ranchi’nin sivil cerrahı tarafından davet edildim ancak bazı kişisel işlerim için şehir dışına çıkmam gerektiğinden etkinliğe katılamadım” dedi.