VW ticari araç iştiraki: Traton sipariş birikiminden yararlanıyor

EkoIte

Member
VW ticari araç yan kuruluşu
Traton sipariş birikimine güveniyor





MAN'da üretim: Münih merkezli şirket, VW'nin yan kuruluşu Traton'a aittir. Fotoğraf

© Sven Hoppe/dpa


VW'nin yan kuruluşu olan ticari araç yan kuruluşu, yılın ilk yarısında istikrarlı rakamlar sunuyor – ancak sipariş birikiminden besleniyor.





Volkswagen'in ticari araç holding şirketi Traton, yılın ilk yarısı için sağlam rakamlar sundu. Açıklamaya göre, MAN, Scania, ABD'li kamyon üreticisi Navistar ve Latin Amerika'lı VW Truck & Bus'ı içeren grup, satışlarda hafif bir düşüşe rağmen satışları ve kârları artırmayı başardı. Ancak Traton, yüksek sipariş birikiminden faydalandı.



Rakamlara göre Traton, vergilerden sonra 1,3 milyar avro kazandı – geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse 100 milyon daha fazla, satışlar yüzde iki artarak 23,4 milyar avroya çıktı. Satışlar hafifçe düşerek 168.000 aracın biraz üzerine çıktı. Özellikle karlı Scania markası önemli ölçüde arttı ve bunu telafi etti.


Gelen siparişler 125.400 araçta sabit kalsa da, teslimatların çok altında – geçen yıl olduğu gibi. Traton, Corona'nın ilk yıllarında keskin bir şekilde artan sipariş birikiminin normalleştiğinden bahsetti. Şirket, sipariş birikimi hakkında güncel rakamlar vermedi. Ancak bir sözcü, mevcut üretim seviyesinde, yılın ilk yarısının sonundaki birikimin yeni gelen siparişler olmasa bile dördüncü çeyreğe kadar süreceğini açıkladı.


dpa

#Konular