Ulaşım: Hükümet, 88 milyar avroluk bir demiryolu ihtiyacı görüyor

EkoIte

Member
Trafik
Hükümet, 88 milyar avroluk bir demiryolu ihtiyacı görüyor





Deutsche Bahn’da ciddi bir yatırım ihtiyacı var. Fotoğraf

© Jens Büttner/dpa


Bu meblağın neredeyse yarısı zaten federal bütçeden finanse ediliyor. Kalan gereksinim, diğer şeylerin yanı sıra, kamyon geçiş ücretinin artırılmasıyla finanse edilecektir.





Federal Hükümet, Almanya’daki demiryolu ağını yeniden uygun hale getirmek ve böylece demiryollarını daha çekici ve güvenilir hale getirmek için 2027 yılına kadar yaklaşık 88 milyar avroluk toplam yatırıma ihtiyaç duyulacağına inanıyor. Bu, hükümetin Soldan gelen bir talebe verdiği yanıttan kaynaklanıyor. Alman Basın Ajansı’na açık olan Milletvekili Victor Perli.


Deutsche Bahn da bu büyüklükte bir ihtiyaç olacağını varsayıyor. Bu meblağın neredeyse yarısı – yaklaşık 43 milyar avro – şimdiden federal bütçeden finanse edildi.


Deutsche Bahn tarafından tahmin edilen kalan 45 milyar avroluk gereksinim de birkaç ay önce koalisyon liderleri tarafından bir karar belgesinde ele alındı. Sol görüşlü siyasetçi Perli’ye yanıtta, bu ihtiyacın 2027 yılına kadar “finansal olarak mümkün olduğu ölçüde” karşılanması gerektiğini söylüyor. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, kamyon ücretindeki artıştan finanse edilecek. Ancak, paranın fiilen akıp gitmeyeceğine henüz karar verilmedi. Finansman, devam eden bütçe sürecinin bir parçasıdır.


Perli, “Bu milyarlarca dolarlık yatırım hamlesi derhal başlatılmalı” dedi. “Tren, özellikle kırsal kesimde daha çekici ve arabaya alternatif hale gelmeli.”


dpa

#Konular