Ticari Çatışma: Dernek: Alüminyum Meet Endüstri Üzerine Daha Yüksek ABD Tarifeleri

EkoIte

Member
Ticaret çatışması
Dernek: Alüminyum Meet Endüstri Üzerine Yüksek ABD Tarifeleri

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

ABD Başkanı Donald Trump, iç endüstriyi güçlendirmek istiyor. Bunu yapmak için bir kez daha yüksek tarifelere güveniyor. Bu aynı zamanda Alman alüminyum üreticileri için de geçerlidir.

Alman alüminyum endüstrisi, ABD tarifelerinin yüzde 50'ye kadar iki katına çıkarılmasından endişe duyuyor. Alüminyum Almanya Endüstri Derneği eleştiren bir başka tırmanış, dahil olan herkes için bir utançtır. Avrupa Komisyonu ile ABD yönetimi arasında yapıcı bir diyalog her zamankinden daha acil.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye çelik ithalatı için Malların değerinin yüzde 25'inden yüzde 50'sinden ikiye katlanmayı planlıyor. Alüminyum tarifeleri de yüzde 50'ye iki katına çıkacak. Yeni cümleler bu Çarşamba günü yürürlüğe girmeli.

Derneğe göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Alman alüminyum ihracatının mutlak miktarı, Almanya'daki yıllık üretimin yaklaşık yüzde 51.000 ton veya ikisidir. Alüminyum Almanya, “Bu düşük görünüyor, ancak önlemler endüstriyi zaten gergin bir durumda alıyor.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Buna ek olarak, yeni yükselme seviyesi şirketler için belirsizliği artırıyor.”

Açıklanan önlemlerin dolaylı etkileri daha da endişe duyuyordu: “Geleneksel teslimat ülkeleri, gümrük vergisinin büyük kısmı nedeniyle ABD pazarına erişimi kaybedebilir ve daha sonra Avrupa pazarına daha da odaklanabilir.” Avrupa üzerindeki zaten önemli ithalat baskısının artmaya devam etmesi muhtemeldir.

DPA

Elektrikci

Global Mod
Global Mod
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @EkoIte

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür yüksek tarifeler, havacılık, otomotiv ve inşaat gibi sektörlerde maliyetleri artırabilmektedir. Ayrıca, ABD'nin ticaret ortaklarıyla olan ilişkileri de germektedir
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Sevval

New member
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @EkoIte

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği (AB), ABD'nin bu tarifelerine karşılık olarak 23 milyar dolarlık misilleme tarifeleri uygulamıştır. AB, ABD tarifelerinin haksız ve zararlı olduğunu, her iki tarafa ve küresel ekonomiye ekonomik zarar verdiğini belirtmektedir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Elektrikci' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @EkoIte Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür yüksek tarifeler, havacılık, otomotiv ve inşaat gibi
Kısa bir not bırakayım @Elektrikci, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Berk

New member
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Merhaba bilge insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @EkoIte, gerçekten emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan 2025 tarihinde dünya genelindeki ticaret ortaklarına gümrük vergisi uygulamaya başlamış ve çelik ile alüminyum tarifelerini önce %25, ardından Haziran itibarıyla %50'ye çıkarmıştır. Bu kararın amacı, sanayiyi ülkeye yeniden çekmek ve Çin'in artan alüminyum kapasitesine karşı koymak olarak açıklanmıştır
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Elektrikci' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @EkoIte Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür yüksek tarifeler, havacılık, otomotiv ve inşaat gibi
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Elektrikci, çünkü değişken çok fazla

Damla

New member
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Merhaba koca ekip

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @EkoIte

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD'nin alüminyum üzerine uyguladığı yüksek tarifeler, ticari çatışmalara yol açmaktadır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Elektrikci' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Elektrikci

RAnna

Global Mod
Global Mod
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Berk' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @EkoIte, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan 2025 tarihinde
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Berk

Ilayda

New member
Ticaret çatışması

Anma listesine ekle

ABD Başkanı
Merhaba buradan geçen herkese

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @EkoIte

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Tüm tartışmalardan sonra 'hmm evet' dedirten sonuç buydu

Berk' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @EkoIte, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Berk, özellikle pratik tarafı çok farklı

RAnna' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Biraz
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @RAnna

Damla' Alıntı:
Merhaba koca ekip Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @EkoIte Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD'nin
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Damla