Milyar dolarlık anlaşma: Novo Nordisk biyoteknoloji şirketi Cardior'u satın alıyor

EkoIte

Member
Milyar dolarlık anlaşma
Novo Nordisk biyoteknoloji şirketi Cardior'u satın aldı





Danimarkalı ilaç şirketi Novo Nordisk, biyoteknoloji şirketi Cardior'u Hannover'den devralıyor. Fotoğraf

© Christian Schultz/dpa


Şu ana kadar ilaç şirketi Novo Nordisk, diyabet ilaçları ve kilo verme enjeksiyonlarıyla tanınıyor. Yeni kurulan Cardior'un devralınmasıyla Danimarkalılar artık kardiyak preparatlarda uzmanlığı güvence altına alıyor.





Danimarkalı ilaç şirketi Novo Nordisk, biyoteknoloji şirketi Cardior Pharmaceuticals'ı Hannover'den bir milyar avronun üzerinde bir bedel karşılığında devralıyor.



Ortak açıklamada, her iki şirketin de Novo Nordisk'in başlangıç için 1,025 milyar avroya kadar ödeme yapması konusunda anlaştığı belirtildi. Bununla öncelikle diyabet işi ve kilo verme ürünleri Wegovy ve Ozempic ile tanınan Novo Nordisk, kardiyovasküler hastalıklar alanındaki varlığını güçlendirmek istiyor. Özellikle odak noktası, Hannover şirketinin kalp yetmezliğine karşı gelecek vaat eden bir ilacıdır.


Cardior, 2016 yılında Hannover Tıp Fakültesi'nin bir yan kuruluşu olarak kuruldu. Startup tarafından geliştirilen kalp hastalığı tedavisi şu anda faz II denemelerinde. Açıklamaya göre Cardior patronu ve kurucu ortağı Claudia Ulbrich, Novo Nordisk'in artık “daha büyük onay çalışmaları da dahil olmak üzere son aşamadaki geliştirme programımızı hızlandırmak için” ideal bir ortak olduğunu söyledi. Birlikte ürünün pazar için onaylanmasını istiyorlar. Edinilen bilgiye göre devralımın ikinci çeyrekte tamamlanması bekleniyor.


Onlarca yıldır diyabet sektörüyle tanınan Novo Nordisk, kilo verme ürünleri Wegovy ve Ozempic'in yarattığı patlama sayesinde dünyanın en değerli borsa şirketlerinden biri haline geldi. Özellikle ABD'de kilo verme enjeksiyonlarıyla ilgili çok fazla abartılı reklam var.


dpa

#Konular