Kolorektal Kanser: Varanasi Hastanelerinde Her Ay 200 Kolorektal Kanser Vakası | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member


Varanasi: ‘ den ortalama 200 yeni hastaKolorektal kanserMahamana Pandit Madan Mohan Malaviya Kanser Merkezinde tedavi görüyor ve Homi Bhabha Kanser Hastanesi (MPMMCC Ve HBCH) her ay.
Hastaneye yılda 2 bin 500 yeni kolorektal kanser hastası gelirken, ayda yaklaşık 200 yeni hasta görüyoruz” dedi. Dr. Swapnil PatelMPMMCC ve HBCH’de cerrahi onkoloji yardımcı doçenti.
Bu kolon kanseri hastalarının zamanında hastaneye götürülürse iyileşebileceğini çünkü tedavideki gecikmelerin hastalıkla baş etmeyi zorlaştırdığını söyledi.
Her yıl Mart ayının kolon veya rektumdaki hücrelerin kontrolden çıkarak büyüdüğü hastalığa dikkat çekmek için “Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı” olarak kutlandığını söyledi.
Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı da bu yıl ülke genelinde kutlanmakta ve bu ay kapsamında çeşitli programlar da düzenlenmektedir. Bu arada MPMMCC ve HBCH, şu anda hastanede tedavi gören kolon kanseri hastalarının verilerini de yayınladı.
Dr. Patel, MPMMCC’nin bu hastalığı tedavi etmek için modern tekniklerle iyi donanımlı olduğunu söyledi.
“Kolorektal kanserli hastalara laparoskopik cerrahi de uyguluyoruz. Laparoskopik yöntem ameliyat için gereken süreyi kısalttığı gibi yaraları da daha hızlı iyileştiriyor. Ayrıca operasyon sırasında daha az ağrı olur. 2021 yılında hastanede laparoskopik cerrahiye başlandı ve şu ana kadar 300’den fazla hasta ameliyat edildi” dedi.
Batı ülkelerinde bu kanserin genellikle 50 yaşında ortaya çıktığını, ancak Hindistan’da 30 ila 40 yaş arasındaki insanların kolorektal kanserden muzdarip olduğunu söyledi.
MPMMCC hastanesine başvuran toplam hastaların yüzde 60’ında hastalık ileri evrededir, bu nedenle kitleler arasında bu hastalık hakkında farkındalık yaratılmalıdır.
“Düzenli olarak kabızlık, karın ağrısı, tuvalette kanama (dışkı) şikayeti olan herkes, hastalığın zamanında tespit edilebilmesi için hemen bir doktora başvurmalıdır. Ancak kolon kanserinden korunmak için kırmızı tavuk ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır” dedi.