Güvenlik: Habeck: Çin teknolojisi olmayan kritik enerji altyapısı

EkoIte

Member
Güvenlik
Habeck: Çin teknolojisi olmayan kritik enerji altyapısı





Ekonomi Bakanı Robert Habeck, mümkün olan her yerde, kritik enerji altyapısı için Çin’den gelen teknolojiden vazgeçmek istiyor. Fotoğraf

© BeHaberler von Jutrczenka/dpa


Ekonomi Bakanı Habeck, “Kritik bölgede hiçbir Çin teknolojisi kurulmasaydı elbette mutlu olurdum” diyor. Ancak bunun her zaman mümkün olmadığını da biliyor.





Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller), gelecekte kritik enerji altyapı projeleri için Çin’den gelen bileşenlerden vazgeçmek istiyor. Habeck, Kopenhag’da yeni siparişlerin ve yeni planlamanın tamamen Çin teknolojisi olmadan yapılması gerektiğini söyledi. “Yapım aşamasında olan, sipariş verilen projeler kontrol edilmeli. Ama biraz daha az katı olurdum, yoksa hiçbir şey yapamayız.”


Habeck, “Tabii ki, şu anda kurmakta olduğumuz ve kendimize ait hiçbir şeye sahip olmadığımız trafoları ve teknolojileri her zaman tartmamız gerekiyor. Tabii ki Çin teknolojisi kurulu olmasaydı mutlu olurdum. Kritik bölge. Tersine, elbette inşa etmeye ihtiyacımız var.” Sen de yıllarca bekleyemezsin. Bu anlamda bir sınır vardır.


Daha yeni, “Frankfurter Allgemeine Zeitung” tarafından beş yıl sonra Alman 5G ağında Çinli tedarikçi Huawei’den parçalar olup olmayacağı sorulduğunda, Habeck şu yanıtı verdi: “Zaten kurulu olan her şey kolay olmayacak, tekrar genişletilebilir. Ağ çalışmaya devam etmeli ama gelecekte onsuz yapmalıyız.”


dpa

#Konular