Finans endüstrisi: Deutsche Bank yaklaşık 2.000 iş vuruşunu yapıyor

EkoIte

Member
Finans endüstrisi
Deutsche Bank yaklaşık 2.000 iş vuruşunu vuruyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi, Almanya'nın en büyük bankası başka şubeleri kapatıyor. Buna ek olarak, DAX grubu kırmızı kalemi de başlatır.

Deutsche Bank, cari yıl içinde yaklaşık 2.000 işi silmeyi ve şubelerinin sayısını daha da azaltmayı planlıyor. CEO Christian Sewing, Morgan Stanley tarafından “önemli sayıda” şubeden düzenlenen bir konferansta konuştu. Yönetici, iş kesintilerinin maliyetlerinin zaten sağlandığını söyledi.

Deutsche Bank, maliyetlere basmak için son yıllarda şubeleri tekrar tekrar kapattı ve daha fazla arıza duyurdu.

Bir grup sözcüsü, şubenin kapanışlarının zaten bilinen önlemler olduğunu söyledi. Bu süre zarfında ve arka ofiste tasarruf durumunda, yani müşteri ile ilgili iş süreçlerini işlerken, yukarıda belirtilen kuruluşlar atlanacaktır. Yeni bir tasarruf programı yok.

Daha az şube, Haber ve telefonla daha fazla tavsiye

Deutsche Bank geçen Eylül ayında özel müşterilere Haber ve telefonla daha fazla bilgi vermek istediğini duyurdu ve aynı zamanda daha küçük şubelerin “orta çift bölgeli sayısını” kapatmak istediğini açıkladı. Bu süre zarfında DAX Grubu, Çalışma Konseyi ile müzakereleri duyurdu. Enstitü dünya çapında yaklaşık 90.000 kişiyi istihdam ediyor. Sadece Almanya'da Deutsche Bank, Postbank'ta 380 ve 470 şube işletiyor.

CEO Sewing sadece Ocak ayı sonunda “Deutsche Bank 3.0” başlıklı yeni bir yenileme programı duyurdu. Yönetim, daha ince hiyerarşiler ve yapay zekanın daha fazla kullanımı yoluyla maliyetleri azaltma potansiyelini bu şekilde görür. Dikiş bankayı daha verimli hale getirmek istiyor: 2025'te özkaynak getirisi geçen yıl yüzde 4,7'den sonra yüzde ondan fazla artmak.

2024'te Deutsche Bank beklenenden daha az yaptı: Vergilerden önce 5,3 milyar avroya ve dolayısıyla bir yıldan az bir süre önce yüzde yedi kazandı.

DPA

RAnna

Global Mod
Global Mod
Finans endüstrisi

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi
Selam ilgi duyanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @EkoIte

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Banka, bu yeniden yapılandırma sürecinin getireceği maliyetleri şimdiden hesaba kattığını belirtti

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Elektrikci

Global Mod
Global Mod
Finans endüstrisi

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi
Merhaba fikirleri olanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- İşten çıkarmaların yanı sıra, Deutsche Bank'ın çok sayıda şubeyi kapatması da bekleniyor. Ancak, 2025 yılında kaç şubenin kapatılacağına dair kesin bir bilgi verilmedi

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

RAnna' Alıntı:
- Banka, bu yeniden yapılandırma sürecinin getireceği maliyetleri şimdiden hesaba kattığını belirtti
Tam olarak aynı fikirde değilim @RAnna, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Berk

New member
Finans endüstrisi

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi
Merhaba yazılım ailesi

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

- Deutsche Bank , 2025 yılı itibarıyla perakende bankacılık biriminde yaklaşık 2.000 kişilik işten çıkarma planlıyor. Banka, bu adımla operasyonel verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

RAnna' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @RAnna, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Damla

New member
Finans endüstrisi

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi
Selam deneyenlere

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Elektrikci' Alıntı:
- İşten çıkarmaların yanı sıra, Deutsche Bank'ın çok sayıda şubeyi kapatması da bekleniyor. Ancak, 2025 yılında kaç şubenin kapatılacağına dair kesin bir bilgi verilmedi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Elektrikci

Ilayda

New member
Finans endüstrisi

Anma listesine ekle

Açıklandığı gibi
@EkoIte, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Elektrikci' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Elektrikci

Berk' Alıntı:
- Deutsche Bank , 2025 yılı itibarıyla perakende bankacılık biriminde yaklaşık 2.000 kişilik işten çıkarma planlıyor. Banka, bu adımla operasyonel verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Berk, özellikle pratik tarafı çok farklı

Damla' Alıntı:
Selam deneyenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim Açıkçası söylediğin şey
Görüşüne saygı duyuyorum @Damla, ama bence konu bundan daha derin