Enerji: Netzagentur: Hane halkı düşen gaz fiyatları için beklemek zorunda

EkoIte

Member
enerji
Netzagentur: Hane halkı düşen gaz fiyatları için beklemek zorunda





Bir mutfak ocağında bir gaz alevi yanıyor. Fotoğraf

© Hauke-Christian Dittrich/dpa


Ağ ajansı patronu Klaus Müller, tüketicilerin düşen fiyatları görmesinin altı ila on iki ay daha süreceğini tahmin ediyor. Ancak 2021 kadar ucuz olmayacak.





Federal Ağ Ajansı’nın tahminlerine göre, Almanya’daki tüketiciler yalnızca birkaç ay içinde gaz ve elektriğin toptan satış fiyatlarındaki düşüşten yararlanabilecek. Rheinische Post’tan Federal Ağ Ajansı başkanı Klaus Müller, “Gaz ve elektrik toptan satış fiyatlarındaki indirimin ev halkına da ulaşması altı ila on iki ay sürmeli” dedi. “Bu, sözleşmelerin süresinden ve şirketin satın alma stratejisinden kaynaklanıyor.”


Müller, şirketlerin fiyat indirimi yapmasını beklediğini söyledi. Ancak 2021’deki kadar ucuz olmayacak” dedi. Yaz sonunda megavat başına 300 Avro’nun üzerinde olan toptan gaz fiyatları 50 Avro’ya düştü. Bu, 2021’dekinden çok daha fazla, ancak yeni normal. Müller, “Daha yüksek fiyatlara alışmamız gerekiyor, Rusya’dan ucuz enerji devri nihayet sona erdi” dedi.


Ajans şefi, “Tedarikçilerinin yüksek fiyatlarını eleştiren tüketicilerden çok sayıda şikayet alıyoruz” dedi. Fiyatların artması durumunda tüketicilerin özel bir fesih hakkı olacaktır. Şirketler tüketici haklarını ihlal ederse, Federal Ağ Ajansı harekete geçebilir.


dpa

#Konular