Elektrik kesintisi nedeniyle bölge sakinleri sokaklara döküldü | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: Sakinler, son zamanlarda eyaleti rahatsız eden düzensiz elektrik kesintilerini protesto etmek için Salı günü sokaklara döküldü. bayrağı altında toplanmıştır. Ranchi Seher Nagrik Manch (RSNM), protestocular ayrıca Ranchi Municipal Corporation’ı (RMC) sivil ilgisizlik algısı nedeniyle protesto ettiler. Durum düzelene kadar bir dizi sarsıntının her gün devam edeceğini iddia ettiler.
Günün ilerleyen saatlerinde muhalefetteki BJP de ayrı bir miting düzenledi ve elektrik dairesi, herkesin hayatını karartan elektrik kesintilerini protesto etti.
RSNM başkanı Amritesh Pathak, son kesintilerin herkesi etkilediğini söyledi. “Bugün akşam elektrik kesintisi nedeniyle ofisimi kapatmak zorunda kaldım. Arıza sistemli ve önceden bildirilirse sorun yok. Başkent, sabahın erken saatlerinde ve akşamları ofis ziyaretçilerini, okul çocuklarını ve ev işlerini etkileyen ortalama dört ila beş saatlik elektrik kesintilerine tanık oluyor” dedi ve Salı gününden durumun iyileşmesine kadar bir padhyatra kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekledi.
“Bugün Piska More’dan bir padhyatra düzenledik. Çarşamba gününden itibaren padhyatramızı kapattığımız yerden devam edeceğiz” diyen Yıldırım, elektrik kesintilerinin yanı sıra yolların kalitesiz olması, kanalizasyonların açılması, yolların gelişigüzel kazılması, çöplerin düzenli kaldırılmaması vb. . sakinlerinin “RMC sadece vergi topluyor, ancak insanların parasının hiçbir değeri yok” dedi.
Rajesh SinghMorabadi’de ikamet eden , evde su olmadığı için ofisi atlamak zorunda kaldığını söyledi. “Elektrik olmadığı için çocuğumu banyo yapmadan okula göndermek zorunda kaldım. Ve sabahın erken saatlerinde yaşanan bir kesinti, tüm ev işlerini durduran ve beni ofisimi atlamak zorunda bırakan üst depoyu doldurmamızı engelledi” dedi.
BJP ise durumla ilgili Hemant Soren’in hükümetine sert tepki gösterdi. Rajya Sabha Parlamento Üyesi Kargaşanın bir parçası olan Aditya Sahu şunları söyledi: “Bu hükümet kurulduğundan beri eyaletteki güç durumu kötüleşti. Eyalet başkenti Ranchi ciddi elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldığında, diğer bölgelerin durumunu tahmin edebilirsiniz. Elektrik sorunu sadece halkı değil, ticari evleri bile vuruyor” dedi.