Eğitim için Para: Çalışma kredileri kırılıyor – KFW Teklif “Sıfır noktada”

EkoIte

Member
Eğitim için para
Çalışma kredileri kırılıyor – KFW Teklif “Sıfır noktada”

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Pahalı dereceyi nasıl finanse edebilirsiniz? Öğrenci kredilerinin yardımıyla her zaman daha az sıklıkta. Yüksek faiz oranları ve eksik alternatifler öğrencilere baskı yaptı.

Öğrenci kredileri için yeni niteliklerin sayısı son on yılda büyük ölçüde düştü. 2024'te sadece 13.000 yeni sözleşme sonuçlandı – on yıl önce neredeyse 60.000 idi. Bu, Che Centrum'un üniversite gelişimi için mevcut çalışma kredisinden ortaya çıkmaktadır. “Handelsblatt” ilk kez bildirmişti.

Buna göre, devlete ait sağlayıcı KFW özellikle etkilenmektedir. Che Management'tan Ulrich Müller, “Sıfır Point” sunduğu çalışma kredisi dedi. Ana neden olarak “çekici olmayan koşullardan”, özellikle de şu anda geçerli olan faiz oranı olarak bahsediyor.

Koalisyon anlaşmasına göre, federal hükümet adil kredi koşulları için çalışmak ve bir ürün sabit faiz sağlamak istiyor. Ancak, belirli uygulama planları henüz bilinmemektedir. Rapora göre, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı soruşturması cevapsız kaldı.

Etkiler ciddi olabilir: “Olmayan sağlayıcılar sadece boşluğu kapatabildiğinden, çok sayıda öğrencinin bir göz atması,” dedi Müller. “KFW onları yağmurda bırakıyor – aslında, kısmen bölüm işini, uzun bir dereceyi veya en kötü durumda kürtajı kısmen tehdit ediyor.”

DPA