Devlet petrol sübvansiyon planı: yararlanıcılar 2. yılda 1⁄3’e düştü | Ranchi haberleri

MarMe

New member


RANCHI: Hükümet verilerine göre, Jharkhand hükümetinin Ulusal Gıda Güvenliği Yasası (NFSA) kapsamındaki aileler için petrol sübvansiyon programından yararlananların sayısı bir yılda üç kat azaldı.
NFSA ailelerine iki tekerlekli araçları için 10 litre benzin satın almaları için aylık 250 Rs sübvansiyon sağlayan program, 29 Aralık 2021’de Başbakan Hemant Soren tarafından duyuruldu ve geçen yıl 26 Ocak’ta resmen uygulamaya kondu. Yararlanıcıların kendilerini CM Destek uygulaması (Google Play’de mevcuttur) aracılığıyla kaydetmeleri gerekir ve hibe miktarı (bir litre benzin başına 25 Rs) doğrudan fayda transferi yoluyla banka hesaplarına yatırılacaktır.
Jharkhand Vidhan Sabha’daki devlet gıda ve sivil malzeme departmanı tarafından geçen hafta sağlanan verilere göre, 2021 ile 2022 yılları arasında program kapsamında 1,75 binden fazla yararlanıcıya hibe verildi. Bakanlık, “2022 ile Ocak 2023 arasında 53.773 yararlanıcı programlardan yararlandı” dedi. Dhanbad Mevcut bütçe oturumu sırasında MLA Raj Sinha.
Kullanıma sunulduğu sırada Hemant Soren hükümeti, planın faydalarını eyalette NFSA kapsamında iki tekerlekli araç sahibi olan 20 binden fazla aileye getirmeyi ummuş ve bunu yapmak için aylık 50 crore Rs harcama tahmin etmişti.
Hükümetin lansmanı sırasında iddia ettiği eylem, yoksullara ve işçi sınıfına hızla yükselen petrol fiyatlarından mali yardım sağlamaktı.
Ancak Gıda ve Sivil Tedarik Bakanı Rameshwar Oraon, “Plana ikinci yılında verilen zayıf yanıtın birkaç nedeni vardı” dedi.
“İlk olarak, kırsal kesimde yaşayanlar arasında, sübvansiyondan yararlanırlarsa ücretsiz tahıl kotalarını alamayacaklarına dair yanlış bir kanı yayıldı” diye açıkladı.
Ayrıca, yararlanıcıların çevre ofis düzenlemesine (çevrimiçi kayıt dışında) kaydolmaları gerekiyordu, bu da bir başka engeldi. “Şimdi kaydı basitleştiriyoruz. Yararlanıcılar programa PDS mağazalarında kendileri kaydolabilirler,” dedi Oraon.
Oraon ayrıca, kırsal bölge sakinlerinin iki tekerlekli araç ruhsatı alma konusundaki isteksizliğinin ve ikinci el bisiklet kullanımının da programın erişimini genişletmede sorun yarattığını söyledi. “Bütçe oturumu sona erdikten sonra kırsal kesimdeki yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için büyük farkındalık kampanyaları başlatacağız. İlçe ulaşım müdürlüklerine de izin başvurularını hızlı bir şekilde işleme koyma talimatı verilecek” dedi.