Yuva sigortalı | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

bal arısı Tanuj DesaiVadodara’nın Alkapuri’deki bungalovunda, her zaman trafikle dolu, serçelerin çimleri şafaktan gün batımına kadar koşuşturur. Mimarın evi, her sabah bir düzine uçup gelen züppeler için beş yıldızlı bir meskenden başka bir şey değil. Kuş yemliğinde bekletilen ayçekirdeği ile muamele edildikten sonra bungalovda onlar için özel olarak kurulmuş yuvalarda dinlendirilirler. “Evimin yakınındaki yuvalara daha fazla serçe gelmeye başlayınca, bu amacı desteklemem gerektiğini hissettim. farenin korunması bu küçük kuşların şehrin her yerinde rahat evler ve iyi yiyecekler almasını sağlayarak. İşte böyle, benim inisiyatifim, yıldız Hindistan doğdu,”
Desai TOI’ye söyledi. Kasım 2020’de Star India’yı başlattı ve en yaratıcı serçe yuvalarını bulmak için benzersiz bir yarışma duyurdu. “Ülkenin her yerinden katılımcıları davet ettim. Öğrenciler, profesyoneller ve hatta emekli yaşlılar, tahta, çuval bezi ve karton da dahil olmak üzere çeşitli malzemeler kullanarak serçe yuvaları yaptılar” dedi. Bunun için mimarlık okullarıyla işbirliği yaptı ve çok geçmeden özgün tasarımlı serçe yuvaları geldi. Bu yıl yarışmaya Hindistan’ın her yerinden 580’den fazla başvuru geldi. “Ayrıca insanları serçeler ve hayatta kalmalarının nasıl tehdit edildiği konusunda duyarlı hale getiriyoruz. Bu kuşların arasında büyüdük ama yavaş yavaş ortadan kayboluşlarını fark edemeyecek kadar meşguldük,” diye ekledi Desai. “Vatandaşların yoğun çabalarıyla serçeler yeniden canlanıyor. Vadodara’nın kentsel yerlerinde sayıları arttı. Bu kesinlikle kuş severler için sevindirici bir haber” dedi.