Vadodara: Çarşamba günkü ani doğum sancıları tüm aileyi uğurladı Manjula Dungra Bhil heyecan içinde. Bunun nedeni, Chhota Udepur’daki Kukarda köyündeki evlerine hiçbir ambulansın ulaşamaması. Nasvadi taluka.
Ancak kriz gerçekti ve zaman kalmamıştı, aile hızla derme çatma bir kumaş sedye ayarladı ve acı içinde kıvranan kadının üzerine oturmasına ve onu engebeli arazide neredeyse 3 küsur süre güçlükle ilerleyen Pucca yoluna götürmesine yardım etti. kilometrelerce ambulansa ulaşıyor. Ancak yarım kilometrelik bir yolculuktan sonra grup, onu 108 numaralı ambulansa götüren özel bir araçla karşılaştığında şans Manjula’dan yanaydı.
“Evimiz engebeli arazinin ortasında iç kısımda yer almaktadır. Sürülebilir yol olmadığı için araçların yerimize ulaşması imkansız. Manjula söz konusu.
“Acı çekiyordum ve salıncak gibi hareket ettiği için kumaş sedyede oturmak daha da zordu.” Ambulansa ulaşmadaki gecikmenin doğum sürecini hızlandırmış olabileceğini sözlerine ekledi.
Sağlıklı bir yenidoğanın annesi, “Ambulansta bebeğimi kendim doğurttum” dedi. Yerel halk, pucca yolunun olmaması nedeniyle bölgelerinde biri hastalandığında veya tıbbi bir acil durum olduğunda bu sorunla karşılaştıklarını söyledi.
İnsanlar genellikle bir araca ulaşmak için engebeli ve zorlu turlarda epeyce mil yürürler. Yerel bir sakin, “Yağmurlar sırasında işler daha da kötüleşiyor ve her yerde sel var” diyor.