Yasadışı içki satışı: ÖTV ve polis baskıyı artırıyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member

RANCHI: Holi festivali yaklaşırken, özel tüketim vergisi dairesi gelir Jharkhand Polisi hooch trajedisini önlemek için yasadışı içki üretimi ve satışı üzerindeki baskıları artırdı. Perşembe günü Namkum’da gerçekleştirilen ortak bir operasyonda, tüketim vergisi dairesi ve polis çok sayıda pahalı marka şişe ve kapak ele geçirdi.
Tüketim dairesi yetkilisi Pradeep Kumar, “Arunaçal Pradeş’ten kaçırılan daha ucuz ve kaliteli içeceğin buraya getirilip pahalı markaların şişelerine doldurularak pazarda satılması çok muhtemel” dedi.
Yerel sakinler, fahişelerin gece geç saatlerde arabayla geldiklerini ve dolu şişelerle oradan ayrıldıklarını söyledi. “Holi sezonunda içecek tüketimi artıyor. İnsanları sahte içki tüketmekten kurtarmaya odaklanıyoruz” dedi.
Bu arada, Özel Tüketim Dairesi Komiseri Karn Satyarthi, yasadışı içki satışını önlemek için eyalet genelindeki memurlarına bir dizi talimat verdi. Memurlar, dhabas’ta ve daha önce yasadışı el koymaların yapıldığı yerlerde kontroller yaptı. “Durumu günlük olarak izliyoruz.
Yasadışı içki hareketini önlemek için tüm ilçelerden sınır kontrol noktaları kurmaları istendi. Sık sık suç işleyenler tutuklanır. Ayrıca lisanslı mağazaları, stokladıkları likörü yasadışı bir şekilde seyreltmeyi bırakmaları konusunda uyardık” dedi.
Vergi Dairesi, 23 Aralık 2022 itibarıyla eyalette yasadışı içki satışıyla ilgili 2.863 vaka kaydetti. 1.00’den fazla kişi tutuklandı, 1.493 kişi ise saklanıyor.