VARANASI: Bu bir gurur İsviçre’den Peter, Başbakan Narendra Modi’nin Cuma günü Ganga Vilas lüks gemi yolculuğundan ayrılmasından önce Sarnath’ın Budist bölgesinin huzurunun tadını çıkarırken, yapım aşamasındaki bir tarihin parçası olma zamanının geldiğini söyledi. Varanasi’den Dibrugath’a dünyanın en uzun yolculuğunun başlaması münasebetiyle.
Gemiye binmek üzere 10 Ocak günü öğleden sonra şehre ulaşan, çoğunluğu İsviçre’den gelen yabancı turist grubu, Perşembe günü Dhamek Stupa’yı ve diğer arkeolojik alanları ve Lord Budhha’nın ilk vaazlarını verdiği Sarnath’taki müzeyi ziyaret etti.
Dhamek Stupa’da Peter, “Hindistan ve Bangladeş’te dünyanın en uzun nehir gezisine çıkıyorum. Bu, yapım aşamasında olan bir tarih.” Peter, dünyanın en uzun nehir yolculuğu için duyduğu heyecanı şu sözlerle dile getirdi: “Bu eşsiz deneyimden gurur duyuyorum ve Avrupa ile Hindistan gibi ülkeler arasındaki kültürel farklılıkları tanımak istiyorum. Ayrıca Google’dan bilgi, kitap ve seyahat tavsiyesi toplayarak bazı ödevler yaptım.”
Varanasi’de kaldığı süre hakkında şunları söyledi: “Burası çok renkli, özellikle lezzet dolu yemekler. Kelimelerle tarif etmek zordur. Kendiniz ziyaret etmeli ve deneyim kazanmalısınız.
Grubun diğer üyeleri de benzer şekilde en uzun nehir yolculuğu başlangıcının bir parçası olmaktan heyecan duyuyorlardı.
İsviçreli Verina ve yolcu arkadaşı Silvia Almanya’dan gelenler, geldiklerinde büyük bir karşılama ve Ganga Aarti ve diğer etkinliklere katılırken insanlarla tanışmaktan heyecan duydular. Silvia, “İki günlüğüne burada Varanasi’deyiz. Bu çok güzel bir deneyim çünkü insanlar çok misafirperver ve arkadaş canlısı. burası çok güzel Dün gece bir tören (ganga aarti) vardı. Hoşumuza gitti.”
10 Ocak öğleden sonra varışlarından sonra, Ganga Vilas’tan gelen yabancı yolcu grubu geminin odalarına yerleşti. Çarşamba günü Ramnagar Kalesi’ni ziyaret ettiler ve Ganga Aarti’ye katıldılar. Perşembe günü, müzik konserine katılmak için akşam Kashi Vishwanath Dham’a varmadan önce Sarnath, Bharat Mata Mandir, Banaras Hindu Üniversitesi (BHU) ve Harischandra Ghat’tan miras yürüyüşünü ziyaret ettiler.