Varanasi: Küresel Yatırımcılar Zirvesi’nde UP hükümetini eleştiren Samajwadi Partisi lideri Akhilesh Yadav, eyalet hükümetinin yatırım aramak için tüm dünyayı dolaştığını, ancak bazı teşvikler vermedikçe kimsenin devlete yatırım yapmayacağını söyledi.
“UP’ye yatırım yapanlara ne gibi teşvikler verecekler. Sanayi kurmak için ne alıyorlar? Kashi’ye iki günlük bir ziyarette bulunan eski başbakan, güvenlik, elektrik, su, vergi indirimi veya başka bir teşvik sağlamadığınız sürece Madhya Pradesh, Gujarat ve Batı Bengal’e yatırım yapacaklar” dedi.
SP şefi ayrıca Cuma günü Kashi Vishwanath tapınağında dua etti.
“Merkez ve eyaletteki BJP hükümetlerinin aksine, Baba Vishwanath’a oy için değil, ülkenin refahı için dua ettim. Dünyanın çok gerisinde kalan ülkemizin kalkınması için dua ettim” dedi. Kimsenin BJP’den daha ikiyüzlü ve yalancı olmadığını ve safran partisinin 2024 Lok Sabha anketlerinde devrileceğini de sözlerine ekledi.
hedefleme Yogi Adityanathayrıca Lok Bhavan’ın Samajwadi halkı tarafından inşa edildiğini ve Lord Vishnu’nun adını taşıyan uluslararası stadyumun BJP’nin Başbakan adını eklediğini söyledi.
“İtirazımız yok ama yemin edebileceğiniz bir yer bulamadınız ve aynı stadyuma gelmek zorunda kaldınız. Başbakanımız Yogi ji’nin eski emekli bir kriket oyuncusu gibi ellerini nasıl salladığını görmüşsünüzdür.” . Ona bir sopa ver, ben de onu dışarı atayım” dedi. SP başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkenin kimliği kardeşliktir ve dünya bizim karma kültürümüzü biliyor. Bu kimliği korursak, ülke ve toplum daha ileriye gidecektir. Birisi Ganga-Jamuni kültürüne zarar verirse toplumumuz ilerleyemez.”