VARANASI: 29 kişilik yabancı heyet İstanbul’u ziyaret etti Saf Bariyar Cumartesi günü ilçenin Sewapuri bloğundaki köy. Heyet, Botsvana’dan üç, Macaristan’dan beş, Litvanya’dan üç, Kanada’dan bir, Endonezya’dan beş, Arjantin’den sekiz ve Japonya’dan dört üyeden oluşuyordu.
Heyet, köyün muhtarı, Anganwadi işçileri ve kendi kendine yardım grubunun kadınları tarafından ’tilak’, çelenk ve çiçeklerle karşılandı. Daha sonra kendi kendine yardım grubundaki kadınların ürünlerini sergilemek için kurdukları standı gördüler.
ana geliştirici Himanshu Nagpal ziyaret eden misafirlere banarasi sari, kulhad, rudraksh, organik gübre ve halı gibi ürünler hakkında bilgi verdi. Tarım Müdürlüğü’nün kurduğu tezgahta organik tarım hakkında bilgi aldılar. Üyeler ayrıca kendi kendine yardım grubundaki kadınlarla da etkileşimde bulundular ve çalışmalarını takdir ettiler.
Baş geliştirme görevlisi heyeti Sansad Adarsh’ın refah düzenlemeleri hakkında bilgilendirdi. Gram Panchayat Saf Bariyar köyünden. Buna ek olarak, üyeler ayrıca gram panchayat’ın faaliyetleri ve Hint demokrasisinin taban biriminin vatandaşlarla istişare halinde gram panchayat planlarını nasıl yürüttüğü hakkında kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi.
Ayrıca köydeki Anganwadi’nin merkezini de ziyaret ettiler. Yabancı delegeler ayrıca küçük çocukların ‘annaprashan’ ayinlerine ve bu vesileyle kadınların bebek duşlarına katıldılar.