Surat: Bir RTI uygulaması aracılığıyla elde edilen belgeler, Güney Veer Narmad’daki Hindu Çalışmaları Yüksek Lisans kursunun koordinatörünün Gujarat Üniversitesi (VNSGU) üniversitede aynı dersin öğrencisidir. Koordinatör ayrıca yakın zamanda yapılan bir dönem sınavına girdi ve büyük bir başarıyla geçti.
RTI dosyası, avukat Nilesh Barot tarafından açıldı. Barot, kursun koordinatörü olan Balaji Jadhwar’ın da aynı kursa alındığını ve sınava girdiğini iddia etti. Jadhwar salon biletini koordinatör ve aynı zamanda aday olarak imzaladı.
Kurs, VNSGU tarafından IAS-IPS ve Diğer Rekabetçi Sınav Eğitim Merkezinde başlatıldı. Kursa toplam 15 öğrenci katıldı. Jadhwar sınavda 420 üzerinden 303 puan aldı.
Barot, sınavın dokunulmazlığıyla ilgili sorular sordu. “Jadhwar’ın koordinatörlük görevinden derhal alınmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını talep ettim. Bir kurs koordinatörünün aynı kursta okumasına izin veren herkes de yoklanmalıdır” dedi Barot.
Jadhwar’ın bölümdeki sınavla ilgili toplantılarda bulunup bulunmadığının araştırılması gerekiyor. Normalde sınavlarla ilgili tüm evraklar koordinatörden geçer.
Üst düzey VNSGU yetkilileri, herhangi bir usulsüzlükten habersiz olduklarını iddia etti. “Başvuru yapıldıktan sonra sorunun farkına vardım. Gerçek ortaya çıkacak ve üniversite sendikası doğru kararı verecek” dedi.
Barot ayrıca eyalet hükümetine ve valiliğe şikayetler gönderdi.