Vadodara’dan kız öğrenciler Cs Professional, Executive Sınavlarında parlıyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Kız öğrenciler, Hindistan Şirket Sekreterleri Enstitüsü’nün (ICSI) Cumartesi günü CS yönetici ve CS profesyonel stajlarının sonuçlarını açıkladığında iz bıraktı. Sınavlar Aralık 2022 oturumunda yapıldı.
Vadodara merkezinden toplam sekiz öğrenci CS’nin profesyonel aşamasını tamamladı. İlginç bir şekilde, iki kız öğrenci benzer notlarla ortada yer alarak onuru paylaştı. Stuti Pragnesh Pandya ve Neha Singh, 900 koşunun 466’sını kaydetti.
“CS’ye 2020’de başlamıştım. CS’ye ek olarak, BCom çalışmalarımı da takip ediyorum,” diyor şu anda BCom üçüncü sınıf öğrencisi olan Stuti.
“CS’den sonra hukuk okumak istiyorum. Babası Pragnesh L&T’de genel müdür yardımcısı ve annesi Chhaya ev hanımı olan Stuti, “Özellikle şirketler hukukuna odaklanmak ve iş dünyasında kariyer yapmak istiyorum” diyor.
Stuti, 12. sınıftan itibaren adının önüne bir ön ek koyan bir program almak istediğini söyledi. “CS bana heyecan verici ve merak uyandıran bir fırsat sundu” dedi.
Vadodara merkezinin de zirvesinde olan Neha, BCom’unu çoktan tamamladı ve şu anda MS Üniversitesi’nde LLB’nin ilk yılını sürdürüyor. Şu anda Chandigarh merkezli borsaya kayıtlı bir şirkette eğitim alıyor.
“Eğitimime devam etmem zor olurdu ama bana çok yardımcı olan akıl hocalarım Raju Dubey ve Mukesh Parikh sayesinde bu mümkün oldu. Ayrıca, babam beni hayallerimin peşinden koşmam için motive etti,” dedi.
Yashraj Yogendrasinh Gohil, 900 üzerinden 459 puan toplayarak Vadodara’nın ortasında ikinci oldu. Genel sonuç açısından, toplam aday sayısının %12’si modül-1’i, %13,04’ü modül-II’yi ve %10,14’ü profesyonel aşamada Modül-III’ü geçti.
CS’nin yürütme aşamasında, Vadodara merkezinden toplam 29 öğrenci sınavlarını geçti. Adayların %7,76’sı Modül I’i geçerken, %19,88’i Modül II sınavlarını geçti.
Yürütme aşamasında, Vidhi Amrish Shah 800 üzerinden 403 puan alarak Vadodara’yı geride bıraktı. BCom’unu tamamlayan Vidhi, en yakın hedefinin CS’nin profesyonel aşamasını geçmek olduğunu söyledi. “İlk denemede yöneticilik aşamasını tamamladım ve en yakın hedefim profesyonel aşamayı geçmek. Ondan sonra bazı büyük firmalarda çalışmak ve biraz deneyim kazanmak istiyorum,” diyor babası Amrish Ceat Tyres’ta güvenlik müdürü, annesi Mital ise ev hanımı olan Vidhi.
ICSI Batı Hindistan Bölgesel Konseyi Vadodara Şubesi, her iki aşamadaki modüllerin bir kısmını veya tamamını tamamlayan öğrencileri tebrik etti.