Ranchi: Birkaç yönetim kurulu sınavı devam ederken, ruh sağlığı uzmanları öğrencileri stresin üstesinden gelmek ve performans hüznünün üstesinden gelmek için basit adımlara bağlı kalmaya teşvik ediyor. ICSE’nin X Sınıfı ve XII sınavları şimdiden başladı. CBSE’nin X Sınıfı 15 Şubat’ta başladı ve XII, 25 Şubat’ta başlıyor. Öte yandan, Jharkhand Akademik Konseyi (JAC) yönetim kurulu sınavı 15 Mart’ta başlıyor.
Akıl sağlığı uzmanları ve akademisyenler, öğrencilere sınavlar sırasında odaklanmalarına ve dikkatlerini toplamalarına yardımcı olacak stresi dikkatli bir şekilde yönetmelerini tavsiye etti.
Vedanta Hastanesi’nde danışman çocuk psikiyatr ve davranış bilimleri uzmanı Pawan Kumar Barnwal şunları söyledi: “Aşırı stres dikkat dağınıklığına neden olur ve olumsuzluk yaratır. müfredatın eksik kısmı hakkında bilgi verir ve bunun yerine daha önce öğrendiklerini tekrarlar.”
Öğrenciler, müfredatın yeni bölümlerini okumak ve bunlara hakim olmak yerine, eğitim uzmanlığının önerdiği şekilde önceki materyalleri gözden geçirmek için önemli ölçüde zaman harcamalıdır.
Delhi Devlet Okulu müdürü Ram Singh, “Öğrenciler konuyu anlamaya ve gözden geçirmeye odaklanmalı” dedi.
Firayalal Devlet Okulu müdürü Niraj Kumar Sinha şunları söyledi: “Öğrenciler elektronik cihaz kullanımlarını sınırlandırmalı. Ev ortamı, çocukların akademik başarısında önemli bir rol oynuyor, bu nedenle ebeveynler çocukları için olumlu bir ortam geliştirmeli.”