VARANASI: Ballia bölgesindeki bir devlet okulunda, Cuma günü öğrencilerin müdür dahil tüm öğretmenleri yarım saatten fazla bir süre okulun bir odasına kilitlediği tuhaf bir durum meydana geldi.
Raporlara göre, Bairia bölgesi Durjanpur köyündeki Kompozit Okulu öğrencileri, Covid-19 döneminde öğle yemeklerinin (MDM) ödenmemesini protesto etmek için ‘aşırı adım’ attılar.
İlköğretim Bölümü Uttar Pradesh Covid-19 tecrit döneminde ilkokul öğrencilerine tahıl gevreği ve ikindi yemeği için harçlık sağlamaya karar vermişti. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle okullarda öğle yemeği yiyemeyen öğrencilerin beslenme yardımı için düzenleme yapıldı. Para öğrencilerin velilerine gönderilecek.
8. sınıf öğrencisi Neeraj (adı değişti), öğrencilerin hiçbirinin Covid-19 salgını nedeniyle karantina sırasında verilmeyen harçlıkları almadığını söyledi. “Rektörlüğe defalarca şikayet etmemize rağmen bu konuda şu ana kadar bir adım atılmadı. Öğrencilerin aşırı adımı atmaya zorlanmasının nedeni buydu” diye ekledi.
Okul müdürü ‘sorumlu’ Jaiprakash Yadav, çocuklara dördüncü aşama MDM ödeneklerinin verilmediğini söyledi. Bilgi aldıktan sonra Durjanpur gram pradhan Roopa Singh’in temsilcisi Guddu Singh okula ulaştı. Güvencesi üzerine çocuklar öğretmenleri serbest bıraktı.
Bairia’nın eğitim yetkilisi Pankaj Mishra, medya aracılığıyla dikkatine sunulan konunun araştırılacağını söyledi. İddia doğruysa mevcut ödenekler tüm çocuklara derhal gönderilecek” dedi.