Vadodara: Baroda Kriket Derneği (BCA) 82. Yıllık Genel Toplantısını (AGM) Pazar günü tamamladı ve yeni tüzüğünü de onayladı. BCA Başkanı Pranav Amin, önceliklerinin kriket altyapısını ve ayrıca uluslararası kriket stadyumunu iyileştirmek olacağını söyledi.
Tüzük Genel Kurul tarafından onaylanmış olmasına rağmen, bazı üyeler bazı maddelere itiraz ettiler ve ayrıca BCA’nın yönetim kurulunu şeffaf olmamakla suçladılar. “Son üç yıldır 77. Genel Kurul tutanaklarının bir kopyasını istiyorum. Geçen yıl ortak sekreterlik görevinden uzaklaştırılan BCA üyesi Parag Patel, Yüksek Mahkeme tarafından onaylanan BCA anayasası, üyelere ve genel halka bu tür ayrıntıların verilmesi gerektiğini özellikle söylüyor.
“78. rapor hariç tüm yıllık raporlar BCA web sitesinde mevcuttur. Neden hala yüklemediler? Raporu ve tutanakları yayınlamayarak YK’nin emrine aykırı hareket ediyorlar” diye ekledi Patel. Başka bir BCA üyesi, BCA ve BCCI görev koşullarına uygunluk söz konusu olduğunda derneğin tüzüğünün bir hata içerdiğine dikkat çekti.
“Raporları görmem için BCA ofisine gelmem istendi, ancak bana bir kopyasını vermeyi reddettiler. Birkaç noktaya daha değinmem gerekiyordu ama BCA başkanı üyelerin zamanını boşa harcadığımı söyledi,” diye ekledi Patel. On yıl önce derneğin boynuzlarını kapatan eski BCA başkanları Samarjitsinh Gaekwad ve Chirayu Amin, Genel Kurul sonrası sarsıldı.
Gaekwad ve Pranav Amin kısa süre önce bir ateşkes üzerinde anlaştılar ve kriketin iyileştirilmesi için BCA anketlerine birlikte itiraz etmeye karar verdiler. Genel Kurul sona ermeden dakikalar önce, kıdemli üyelerden biri, siyasi partilerin BCA işlerine karışmaması gerektiğini söyleyerek BJP’nin derneğe müdahalesine karşı çıktı.