Vadodara: Manoj’un arka bahçesindeki ‘vahşi’ bitki Tripati ilk başta fark etmedi bile, sadece sahibinin dikkatini çekmek için değil, aynı zamanda birkaç ay öncesine kadar onu kökünden sökmeye yönelik önceki planlarını da bozmak için sürekli olarak fazlasıyla yükseldi.
Aynı sıralarda Akota’da ikamet eden Tripathy de nadir bulunan bir hayvan barındırdığını fark etti. lale (fesleğen) bitkisi. Kutsal bitkinin doğal olarak büyümesine izin verdi ve bugün yedi fit yüksekliğinde, eyaletteki en uzun Tulsi bitkilerinden biridir.
Gururlu sahibi şimdi Yunanistan’da bulunan 3 metre yüksekliğindeki bir tulsi veya fesleğen bitkisinin dünya rekorunu kırmak istiyor.
“Hiç tohum ekmedim. Tulsi bitkisi, yaklaşık bir buçuk yıl önce sadece arka bahçemde yetişen başka bir yabani bitkiydi, ta ki bir gün onun bir Tulsi bitkisi ve aynı zamanda nadir bir tür olduğunu fark edene kadar. Vadodara’da emekli bir gelir vergisi memuru olan Tripathy, TOI’ye verdiği demeçte, hızlı büyüme ilk birkaç ay fark edilmedi ve ardından bitkinin çiçek açtığını gördüm.
Tripathy, “Herhangi bir özel bakım gerektirmeden büyümeye devam etti ve onu normal şekilde düzenli olarak suladım ve sabahları her gün puja verdim. Ancak büyümesini sağlamak için birkaç kez de budadım” dedi. bitkinin çıkarılması.
“Neyse ki, fesleğen bitkileri hakkında internette biraz araştırma yapmaya karar verdim ve bu bitkilerin nadiren bu kadar uzun büyüdüğünü öğrendim. Ben de sakladım. Bitki yaza dayanamasa da ülkedeki en uzun Tulsi bitkisi olmasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım” diye ekledi Tripathy.
“Bu özel bitkinin adı Ram Tulsi (Ocimum sanctum) ve çoğu evde bulunur. Ancak bu Tulsi’nin bu kadar büyümesi nadirdir. Botanikçi ve Gujarat Tıbbi Bitkiler Kurulu’nun eski teknik sorumlusu KL Dubey, “Muhtemelen sadece hayatta kalmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda onu çok büyük yapan iyi bir ortam, toprak ve su aldı” dedi.
Şu anda, Madhya Pradesh ve Kerala’da yaklaşık 3 metre yükseklikte iki uzun fesleğen bitkisi tescil edilmiştir.