Tüm Kadın Şoför Şoförü Ranchi City’de Toplu Taşımada Bir Hit | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ranchi: Şehirde toplu taşıma kadın dostu hale geldi ve hem şehir yönetimi hem de taşıyıcılar, şehir yollarında seyahat eden kadın yolcuların güvenliğini sağlamak için büyük özen gösterdi. Uygulamada böyle bir kavram ve sistem, kadının güçlenmesinin harika bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.
Kadın yolcular için kadın tarafından işletilen toplu taşıma araçları bulunmaktadır. Pembe arabalar, pembe otobüsler ve ‘saheli yolculuğu’ öğrenci kızların ve çalışan kadınların gidecekleri yere güvenli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor.
Bir Otomobil Derneği yetkilisine göre, merkez, kadınları seyahatleri sırasında cinsel saldırıdan korumak için 2013 yılında pembe otomatik çekçekleri tanıttı. Kadın sürücüler eğitimli profesyonellerdir ve ancak daha sonra işe alınırlar. yasal doğrulama ve dokümantasyon.
Argora’dan Radisson Blu’ya seyahat eden pembe bir arabanın sürücüsü Reena Kumari, “Arabayı sekiz yıldır kullanıyorum ve kadınların kendilerini güvende hissettikleri için pembe otomatik çekçekleri tercih ettiklerini fark ettim” dedi.
Bir öğretmen olan Archana Choudhary, “Bir yerden başka bir yere seyahat etmem gerektiğinde pembe otobüsler, arabalar ve Ola arabaları tercih ettiğim ulaşım aracı. Pembe otobüs ve arabaların kadınlar tarafından kullanılması bana korumalı ve güvenli bir ortam sağlıyor. his.”
Benzer şekilde, 15 Ocak’ta açılışı yapılan “saheli gezinti”, kadınların bir kadın sürücü eşliğinde scooter ile özgürce seyahat etmelerine olanak sağlıyor. Rapido ve Ola bisiklet servisleri gibi, sahel gezileri de büyük ilgi görüyor ve kadın yolcular karşılama ve bırakma hizmetlerini kullanabilir. Saheli ride uygulaması ile kadınlar artık şehir içinde seyahat ederken başkalarına bağımlı değil. Bir kız saheli ride uygulaması aracılığıyla scooter gezintisi talep ederse, bir kadın tarafından kullanılan iki tekerlekli bir araç birkaç dakika içinde ulaşacaktır.
Nimbus BPO’da bilgisayar operatörü olan Asha Kumari şunları söyledi: “Rapido sürücüleri erkek olmasına ve Ola/Uber araçları nispeten pahalı olmasına rağmen, saheli yolculuğu güvenli seyahat için en iyi seçeneklerden biri haline geldi. Sürücüler kadın olduğu için yolculuk rezervasyonu yaparken kendimizi güvende hissediyoruz. Her gün ofisime gitmek için Ratu’dan Lalpur’a sahel yolculuğu yapardım.
Saheli ride’ın pazarlama başkanı Ravi Shekhar, “Uygulamanın lansmanından bu yana şimdiye kadar 2.000’den fazla kadına hizmet verdik” dedi.