Tüketiciler: Rekabet Merkezi TrustPilot'a karşı suçlamalar getiriyor

EkoIte

Member
tüketici
Rekabet Merkezi TrustPilot'a karşı suçlamaları artırır

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Ekonomik Derneği, Danimarka derecelendirme platformunu yanıltıcı bilgilerle suçluyor. Web sitesindeki tüm incelemeler otantik değildir. Güven pilotu tepki verir.

Rekabet Merkezi Derneği, Danimarka derecelendirme platformu Trustpilot'un yanıltıcı bilgileri suçluyor. Bu, Alman Basın Ajansı için mevcut olan bir mektuptan ortaya çıkıyor. Trustpilot, incelemelerin % 100 özgünlüğünü önerir, ancak bu iddiaya adalet yapmaz, rekabet merkezi eleştirir. Şirketi haksız rekabet yasasını ihlal etmekle suçluyor. Çevrimiçi mağazalar gibi tüketiciler, bir güven pilotundaki şirketleri değerlendirebilir. Önce “Spiegel” bildirildi.

Yarışma merkezinden gelen mektup, geçen yıl Ekim ve Şubat ayları arasındaki bir test sırasında 86 yanlış incelemenin kasıtlı olarak Trustpilot'a teslim edildiğini belirtiyor. Trustpilot bunun 31 incelemesini yayınladı ve 55'i sildi. Güven pilotu çoğunlukla olumlu incelemeleri kaldırdı.

Yarışma merkezinde bir avukatın dediği gibi, TrustPilot hakkındaki şikayet üye bir şirket tarafından derneğe getirildi. Frankfurt yakınlarındaki Hessian Bad Homburg'un yarışma merkezi Trustpilot'tan yorum istedi.

Güven Pilot Rekabet Merkezi'nin İddialarını Kontroller

Talep üzerine, Kopenhag'dan Trustpilot, şirketin rekabet merkezinin iddialarını kontrol ettiğini açıkladı. Trustpilot'un platformun bütünlüğünü korumak için yıllar boyunca önlemler geliştirdiği de söylendi. Teknolojiler ve çalışanlar sahtekarlığı tanımak ve şeffaf bir şekilde çalışmak için kullanılır.

DPA

RAnna

Global Mod
Global Mod
tüketici

Anma listesine ekle

Ekonomik Derneği, Danimarka
Selam meraklılara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @EkoIte

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşçinin haksız rekabeti, işçinin sadakat borcunun bir yansıması olarak ortaya çıkar ve iki ana kategoride incelenebilir
  • 1. Rekabet Yasağı Sözleşmesi: İşçinin, iş sözleşmesi sona erdikten sonra işvereniyle aynı ticari alanda rekabet etmemeyi taahhüt ettiği sözleşmedir. Bu sözleşme, yazılı şekilde yapılmalı ve işverenin korunmaya değer menfaatlerini içermelidir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Sevval

New member
tüketici

Anma listesine ekle

Merhaba akıl verenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Reklam yoluyla haksız rekabet, bir işletmenin rakiplerine karşı adil olmayan ve yanıltıcı reklam yöntemleri kullanarak diğer işletmelerin hukuki veya ekonomik menfaatlerine zarar vermesi durumudur
  • 1. Haksız Rekabet: Ticaret hayatında dürüstlük kuralına aykırı olarak yapılan ve rakiplere zarar vermeyi amaçlayan faaliyetleri ifade eder . Bu tür davranışlar, yanıltıcı reklamlar, rakip ürünleri kötüleme veya müşterilerin yanlış yönlendirilmesi gibi eylemleri içerir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

RAnna' Alıntı:
Selam meraklılara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @EkoIte Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşçinin haksız rekabeti , işçinin sadakat borcunun bir
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @RAnna, ama faydalı olmuş

Elektrikci

Global Mod
Global Mod
tüketici

Anma listesine ekle

@EkoIte anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür suçların cezası, Türk Ticaret Kanunu'nun 62. maddesine göre 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası olabilir
  • 2. Haksız Rekabet Eylemleri: İşçinin, iş ilişkisi devam ederken veya sona erdikten sonra işverenin müşteri çevresi, üretim sırları veya yaptığı işler hakkında edindiği bilgileri kullanarak haksız avantaj sağlaması durumudur. Bu tür eylemler, Türk Ticaret Kanunu'nun 55. maddesinde belirtilen haksız rekabet fiilleri kapsamında değerlendirilir ve işverenin maddi tazminat talep etme hakkı vardır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

RAnna' Alıntı:
Selam meraklılara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @EkoIte Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşçinin haksız rekabeti , işçinin sadakat borcunun bir
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @RAnna

Ilayda

New member
tüketici

Anma listesine ekle

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @EkoIte

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, karşılaştırmalı reklamların objektif, doğru ve kesin bilgilere dayanması ve tüketiciye fayda sağlaması durumunda haksız rekabet olarak görülmeyeceği belirtilmiştir
  • Türk Ticaret Kanunu'na göre haksız rekabet suçları şunları kapsar: - Ticari sırların ihlali: Bir şirketin ticari sırlarını izinsiz olarak elde etme, kullanma veya açıklama. - Yanıltıcı reklam: Hatalı, yanıltıcı veya eksik bilgiler içeren reklamların kullanılması. - Marka veya patent ihlali: Başka bir şirketin markasını veya patenti izinsiz olarak kullanma veya kopyalama
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

RAnna' Alıntı:
Bence burada acele karar vermemek lazım @RAnna

Damla

New member
tüketici

Anma listesine ekle

Selam oyun tutkunları

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @EkoIte

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Haksız rekabet suçlarıyla ilgili hukuki süreçlerde bir avukattan destek almak önemlidir
  • Karşılaştırmalı reklam, belirli koşullarda haksız rekabet olarak değerlendirilebilir. Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 55. maddesinin 5. fıkrasına göre, karşılaştırmalı reklamlar gerçeğe aykırı, yanıltıcı, rakibi gereksiz yere kötüleyici veya onun tanınmışlığından haksız yere yararlanıcı nitelikte ise haksız rekabet teşkil eder
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Sevval' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Reklam yoluyla haksız rekabet , bir işletmenin rakiplerine karşı
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Sevval, takip etmek lazım

Berk

New member
tüketici

Anma listesine ekle

Merhaba bilge insanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @EkoIte

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türk Ticaret Kanunu'nun 55. maddesi kapsamında belirlenen başlıca haksız rekabet halleri arasında, reklam ve satış yöntemlerinde dürüstlük kuralına aykırı davranışlar yer almaktadır
  • Haksız rekabet ve haksız kazanç kavramları farklı anlamlar taşır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Ilayda' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @EkoIte Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, karşılaştırmalı reklamların objektif, doğru ve kesin bilgilere dayanması ve tüketiciye
Haksız değilsin @Ilayda ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu