Tesis Koruma İşletmesi: Bayer Konumdan vazgeçer Frankfurt – 500 İş Etkilendi

EkoIte

Member
Tesis koruma işi
Bayer Konumdan vazgeçiyor Frankfurt – 500 İş Etkiledi

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

2018'de Bayer, ABD'li rakibi Monsanto'yu devraldı, ancak tarımsal işteki kurtuluşun umuduyla hiçbir şey olmadı. Küresel fiyat baskısı yüksek, şimdi Bayer pozisyonları sökmek istiyor.

Farmasötik ve tarım grubu Bayer, mahsul koruma işini temsil eder ve Frankfurt'taki yerini kapatır. Asya'dan gelen maliyet baskıları nedeniyle Dax Group, tarımsal bölümünü taklitçi üreticileriyle zor fiyat savaşında öne çıkarmak için daha fazla stratejik, yenilikçi teknolojilere ve ürünlere odaklamak istiyor.

Grup, bunun sırasında Bayer, 2028'in sonuna kadar 500 çalışanla Frankfurt'taki konumunu bırakmayı planladığını söyledi. Gelecekte Monheim Am Rhein'de araştırma ve geliştirme paketlenecek. Buna ek olarak, Leverkusen yakınlarındaki Dormagen konumunda üretim kurulmalı, orada yaklaşık 200 pozisyon bırakılmalıdır. Şu anda yaklaşık 1.200 kişi istihdam ediliyor.

Frankfurt Endüstri Parkı Höchst'de Bayer, herbisit aktif maddeler ve formülasyonlar için üretim kapasitesini, ayrıca pestisitler için araştırma ve geliştirmeyi sürdürüyor. Ancak, Bayer'in vurguladığı gibi, tüm işler atlanmamalıdır. Üretimin bir kısmı için bir alıcı bulunacak, diğerleri Köln yakınlarındaki Hürth'deki Dormagen ve Scapsack'teki yerlere geçecek.

Asya'dan Yıkıcı Maliyet Baskı

Bayer, kesintilerin nedeni olarak maliyet baskısı ve düzenleyici engelleri artırdı. Grup, “Özellikle, Asyalı pestisit jenerik üreticileri son yıllarda büyük aşırı kapasiteler oluşturdu ve bazıları Avrupa'daki pestisitlerin üretim maliyetlerinin altında olan kalıcı düşük fiyatlarla pazara giriyorlar.” Dedi.

Kimyasal Birliği IG IG ve Bayer Works Konseyi keskin eleştirilerle tepki gösterdi. BCE'nin Ana Kurulu üyesi Francesco Grioli, “Bu kapanış planları, grubun 162 yıllık tarihinde bir dönüm noktasıdır ve BCE'nin Ana Kurulu üyesi Francesco Grioli,” Almanya'daki ilan edilen Bayer Creed ile çelişiyor. “Dedi.

İş Konseyi: “İlk kez Alman yeri terk edilecek”

Frankfurt yerinin kapatılması, sendikayı ve Genel İş Konseyi'ni eleştirerek şirketin tarihinde bir yenilik olacaktır. “İlk kez bir Alman yeri terk edilecekti.” Kapanış alternatiflerini kontrol etmeyi talep ettiler.

Bayer, son yıllarda CEO Bill Anderson altındaki yönetimi zaten sıkılaştırdı ve birçok yönetim noktasını söktü. 2024'ün sonunda Bayer, bir yıl önce yaklaşık 100.000'den sonra yaklaşık 93.000 kişiyi istihdam etti. Bayer uzun zamandır, özellikle yabani ot katil glifosat fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kısmen zayıflayan bir tarım işiyle mücadele ediyor.

DPA