VADODARA: Sınav kurullarına katılan diğer birçok öğrencinin aksine, Farheen Vohra sadece sınav stresi yaşamakla kalmıyor, tifüs nedeniyle hastanede yatan yedi yaşındaki oğlu için de endişeleniyor. Ancak tüm bu zorlukların ortasında, bekar bir anne ve ev işçisi olan 27 yaşındaki cesur kadın, Salı günü başlayacak olan SSC yönetim kurulu sınavlarına kararlılıkla hazırlanırken inancını kaybetmedi.
Ajwa Yolu üzerindeki konut kolonilerinde hizmetçi olarak çalışan Vohra, TOI’ye “Yönetim kurulu sınavını geçmeye kararlıyım” dedi. Vohra, ‘in makara versiyonunun gerçekçi bir örneğiydi.Nil Battey Sannata‘, bir hizmetçinin kızına ilham vermek için üniversiteye nasıl gittiğini gösteren bir Bollywood filmi.
Vohra boşanmış bir kadın olarak her zaman üniversite diploması almak istemiştir. Ancak, 8. sınıfta okulunu bırakmak ve geçimini sağlamak için annesine yardım etmeye başlamak zorunda kaldığı için maddi kısıtlamalar hayallerini gerçekleştirmesine engel oldu. Annesi kocasından ayrıldıktan sonra hizmetçi olarak çalıştı.
Vohra, “Okul masraflarımı ve diğer ev masraflarımı karşılayamıyorduk. 14 yaşında işe gitmekten başka seçeneğim yoktu. 20 yaşımdayken evlendirildim ve bir yıl içinde oğlum doğdu” dedi. Oğluna beş gün önce tifo teşhisi kondu ve o zamandan beri bir devlet hastanesine kaldırıldı. Karelibağ. “Onunla ilgilenirken bir yandan da hastanedeki başucunda ilk sınavım için çalışıyorum. Zor ama benim de gerçekleştirmem gereken kendi hayallerim var” dedi.
Vohra, çalışmalarına devam etme hayalinden asla vazgeçmedi. “Evliliğimizden sonraki birkaç yıl içinde kayınvalidemle anlaşmazlıklar yaşadık ve bu kısa süre sonra kocamla tartışmaya yol açtı. Kocamdan döndüm”evi Altı yıl önce Anand’da Vadodara’ya gitti ve üç yıl önce açıklanan boşanma davası açtı, ”diye hatırladı Vohra.
Bu zor karar Farheen Vohra’yı meteliksiz bıraktı ve bir çocuğa tek başına bakmak zorunda kaldı. Ancak aksiliklere boyun eğecek kişi Vohra değildi. İki ağabeyi olan Vohra, “Geçen yıl SSC sınavına girip sonra mezun olmaya karar verdim. Bu yüzden kendi kendime çalışıyorum” dedi. Bazı İyi Samiriyelilerin, yetersiz kazancı okul ücretini karşılayamadığı için çalışma materyalleri bulmasına yardım ettiğini söyledi. Anne, akademik alanda başarılı olmak istediği oğlu Saad için de hayaller besliyor: “Akademik performansım onu iyi çalışmaya motive edebilir. Ben de kurumsal bir işe girmek ve vermek istiyorum.” Saad iyi bir hayat.” Dr. Zülkarneyn Bhaisahabmemleketi Vohra’nın çalıştığı yer, “Farheen, tüm zorluklara rağmen eğitimini tamamlamaya kararlı, çalışkan bir kadın. Bu ilham verici bir çaba, bu yüzden elimizden gelen her şekilde ona yardım etmeye karar verdik.”