ParlayanGüneş
New member
Geçen hafta Manpreet Singh, Teksas, Harris County’de bir hukuk mahkemesinde yargıç olarak yemin ederek tarih yazdı; ABD’deki ilk kadın Sih hakimi oldu. Daha da önemlisi, Hintli Amerikalı Ravi Sandilldevletin ilk Güney Asyalı yargıçtöreni yönetti.
Demokrat Parti’den olan ve kendisi de ilk olarak 2008’de Harris County’de bir hukuk davasına başkanlık eden bölge yargıcı olarak seçilen Sandill, Yargıç Singh’in yemin etmesinin ABD için çok önemli bir an olduğunu hissetti. Sih topluluğu. Kasım 2020’de yeniden seçilmek için koştu ve kazandı.
“Harris County’nin büyük ve çeşitli bir nüfusu var ve Asyalı topluluğu yalnızca dördüncü en büyük. Güney Asya nüfusu yaklaşık 20.000’dir ve yaklaşık %2’lik bir düşüşle toplam nüfusun büyük bir bölümünü oluşturmaz. Bu nedenle, Kızılderili Amerikalıların burada gerçekten bir etnik tabanı yok.” Bölgesinin Amerika’daki en çeşitli kentsel topluluklara sahip olması nedeniyle; insanlar arasında bir köprü kurmak ve onlarla bağlantı kurmak önemlidir.
“Karım beyaz Amerikalı; evlat edindiğimiz oğlum guatemalalı. Şehrimizin demografisi değişiyor ve hepimizin uyum sağlaması gerekiyor. Şehrin dinamikleri, genel deneyimin bir parçası olarak kim olduğumu şekillendiriyor” dedi. Tüm topluluklardan insanlarla ilişki kurabilmenin çok önemli olduğuna inanıyor; özellikle desis’ten bu yana ve hala içeriden biri olarak kabul edilmiyorlar.
Yargıç Sandill, giderek artan sayıda genç Kızılderilinin kendi eyaletinde bir hukuk kariyeri seçtiğini fark eder. “2001’de hukuk fakültesine başladığımda sınıfta sadece beş Güney Asyalı vardı. Şimdi sadece Houston’da yaklaşık 50 veya daha fazla var. Hintli Amerikalılar sadece hukuk alanında değil; Teksas’ta çeşitli hükümet ve kamu dairelerine seçilmiş birkaç kişi var. Sadece geleneksel olarak büyük Güney Asyalı nüfusa sahip olan Kaliforniya ve New York gibi eyaletlerde değil; Hintli Amerikalılar da burada bir fark yaratıyor Teksasdedi.
Sandill, henüz 26 yaşındayken kan hücrelerinin kanseri olan Hodgkin lenfoma teşhisi konan kanserden kurtulmuş bir kişidir. Bana 4. evre kanser teşhisi konmuştu ve doktorlar bana 50:50 yaşama şansı vermişlerdi. Ertesi günün ne getireceğini bilmesem de; Vazgeçemeyeceğim bir yerdeydim” diyor kemoterapi, radyasyon ve kök hücre nakli geçiren ve 17 yıldan uzun süredir kansersiz olan Sandill.
Aktif bir siyasi rolü ve gelecekte Teksas’ta bir yasama dairesi adaylığını göz ardı etmiyor. “Güney Asyalıların ve buradaki diğer toplulukların ilerlemesi için her zaman çalışacağım. Oğlum 2024 yılında liseden mezun olacak; Bundan sonra geleceğin neler getireceğini göreceğim” dedi. Yargıç Sandill şu anda gelecek neslin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerini daha iyi hazırlamasını desteklemeyi amaçlayan bir eğitim programı olan iSTEM’in danışma kurulunda görev yapmaktadır. Ayrıca her yıl iki lise öğrencisini adliyesinde staj programına yerleştirmektedir.
Sandill, Houston’ın Hint-Amerikan topluluğuyla güçlü bağlara sahiptir ve Greater Houston Hint-Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinliklere ve Diwali gibi sosyal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılmaktadır. Hindistan’da ziyaret ettiği baba tarafından akrabaları var. “Adli değişim programının bir parçası olarak Şubat ayında Hindistan’ı tekrar ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.
Yargıç Ravi K Sandill Kimdir?
- O, Teksas, Harris County’deki 127. Bölge Mahkemesinde bir hukuk davasına başkanlık eden bir bölge yargıcıdır; ilk olarak 2008’de seçildi
- O, Teksas’ta şimdiye kadar seçilen ilk Güney Asya ve Kızılderili Amerikan bölge mahkemesi yargıcıdır.
- Yargıç Sandill, 2019’da İspanyol Barosu’nda Yılın Yargıcı seçildi ve 2021’de Teksas Eyalet Barosu Afro-Amerikan Avukatlar Bölümü tarafından seçkin bir hukukçu seçildi.
- Toplulukta aktiftir ve Lösemi Lenfoma Derneği’nin Körfez Kıyısı bölümünün yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Amerikan Liderlik Forumu’nun kıdemli bir üyesidir ve Houston Üniversitesi Hukuk Merkezi mezunlar derneğinin yönetim kurulunda görev yapmaktadır.
- İngiltere’de liseden mezun olduktan sonra, 1998’de Austin’deki Texas Üniversitesi’nden Devlet Lisans derecesini ve 2001’de Houston Üniversitesi Hukuk Merkezi’nden JD derecesini aldı. UT’de geçirdiği süre boyunca, Başkan Bill Clinton’ın Ekonomi Danışmanları Kurulu’nda yaz stajyeri olarak görev yaptı.
- Hindistan’dan göçmen bir ailenin oğludur. Babası emekli Yarbay Brij Sandill, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ve Birleşik Devletler Hava Kuvvetlerinde 28 yıl görev yaptı.
- Yargıç Sandill, ticari dava, temyiz davası ve ticari sırlara odaklanarak birkaç yılını özel muayenehanesinde geçirdi.
- Eşi Kelly ve oğlu Asher ile Houston şehir merkezinde yaşıyor.