‘Tadı az olan turp kanseri önleyebilir’ | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Jain dinini takip eden çoğu insan kök sebzeleri yememeyi tercih eder, ancak sevdikleri bir incelik vardır çünkü onlara normal turpun hafif keskin tadını verir. Yeni araştırmalar, popüler olarak bilinen fare kuyruğu turpunun “mugri‘ Gujarat’ta, kanseri etkili bir şekilde önleyebilen bitki kimyasallarının deposudur.
Botanikçiler, mougri’nin kanser önleyici özellikler gösteren izotiyosiyanatlar, antosiyaninler ve flavonoller gibi fitokimyasallar açısından zengin olduğunu keşfettiler.
“Mougri, Hindistan’a Java’dan tanıtıldı. Ama şaşırtıcı bir şekilde, onu düzenli olarak kullanan tek topluluk Jainler. Aslında, bir Palanpuri jaini Yemek kitabı – Dadimano Varso – ayrıca mougri’den hazırlanan bir tür raita olan bir tarif içeriyor, diyor Profesör M. DanielBotanik Bölümü eski başkanı ve MS Üniversitesi Fen Fakültesi eski Dekanı.
Daniel, “Mougri’nin sülforafan ve sülforafan gibi kükürt içeren izotiyosiyanatlar açısından zengin olduğunu bulduk. Ayrıca kaemferol ve quercetin gibi flavonoller, p-kumarik asit ve ferulik asit gibi fenolik asitler ve müsilaj açısından da zengindir” dedi. . İzotiyosiyanatlar dışında, diğer tüm bileşikler ilk olarak Daniel tarafından tanımlandı.
“İzotiyosiyanatlar, enzimlerin kanserojen aktivasyonunun inhibisyonu, kansere neden olan detoksifiye edici enzimlerin indüksiyonu ve apoptozun indüklenmesi (kanser hücrelerinin programlanmış ölümüyle sonuçlanan) dahil olmak üzere birçok antikanser aktivite göstermiştir. Bu bileşiklerin ayrıca kanser hücresi döngüsünü durdurduğu da bilinmektedir. dedi.
Daniel, bir bileşik olarak izotiyosiyanatların bir anti-anjiyogenez (tümörlerde kan damarlarının tıkanması) ve bir anti-proliferatif etki (etraftaki dokuda habis hücrelerin büyümesinin baskılanması) gösterdiğini söyledi.
“Mougri’de tanımlanan flavonol bileşiklerinden quercetin, meme, kolon, endometriyal, mide, lösemi, yumurtalık ve skuamöz hücreler dahil olmak üzere çok sayıda kanser hücresi türü için bir antikanserojen görevi görür” dedi.
“Aynı şekilde, kaempferol hızlandırır Aksi takdirde kanser gelişimini destekleyen serbest radikallere karşı vücudun antioksidan savunması” dedi.
“Hem quercetin hem de kaempferol’ün hem radyasyon hem de kemoterapi ilaçlarının terapötik etkinliğini arttırdığı gösterildi” diye ekledi Daniel, Dr. Daniel’in Laboratuvarları, Vadodara.
İlginç bir şekilde, mougri kabukları mor renklerini, görmeyi iyileştirdiği, kataraktı geciktirdiği ve diğer göz rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinen antosiyaninler olarak bilinen bir bileşiğe borçludur.
“Özellikle 55 yaş üstü kişilerde körlüğe neden olan yaşa bağlı makula bozulması (YBMD) için faydalıdırlar. Ancak kanseri önlemede akıllı moleküller olarak da bilinirler. Kanser büyümesini önlemede etkili oldukları gösterilmiştir. kalın bağırsakta, memede, akciğerde, deride, prostatta ve lösemide” dedi.