Tacikistan’da mahsur kalan 44 göçmen işçi geri dönmek için hükümetten yardım istiyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Bokaro: 40’tan fazla göçmen işçi Giridih, Bokaro ve Hazaribag, Tacikistan’da mahsur kaldıklarını ve sağ salim geri dönmeleri için eyalet hükümetinden yardım aradıklarını söyledi.
Sosyal medyada yayınlanan bir videoda işçiler, aracılar tarafından kendilerine Güney Afrika’ya gönderileceklerine dair söz verildiğini ve ücretlerin dolar olarak ödendiğini söylediler. Ancak aracıların Tacikistan’a geldikten sonra sözlerini yerine getirmediklerini ve kendilerini Orta Asya ülkesinde çalıştırdıklarını söylediler.
Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan işçiler, çalıştıkları şirketin son 3 aydır maaşlarını ödemediğini söylediler. Şimdi yiyeceklerini düzenlemekte zorlanıyorlar ve geri dönmek istiyorlar.
Sosyal medya paylaşımına yanıt veren Gomia MLA Lambodar Mahto, “Çalışma Bakanlığı Sekreteri ile görüştüm ve mahsur kalan işçilerin durumu hakkında kendisine bilgi verdim. Onları almak için gerekli adımları atacağıma dair bana güvence verdi.” geri.”
Giridih Milletvekili CP Chaudhary de Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyu ele almasını ve göçmen işçilerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamasını istedi. Mahsur kalan işçilerden biri, 39 yaşında Basudev Mahto Vishnugarh bloğundan TOI, WhatsApp çağrısı aracılığıyla toplam 44 kişi olduklarını söyledi. “Altı ay önce 12 Haziran’da Tacikistan’a gelmiştik. İletim hattı kurulumu yapıyorduk. pancham mahato bizi buraya sahte vaatlerle gönderen Hazaribag’ın Vishnugarh bloğundaki Kharna’nın bir sakini.”