SURAT: İnanç dağları yerinden oynatabilir ama onu esir alan kişi tarafından büyütülen altı yaşındaki bir çocuğu hiç görmediği biyolojik anne babasını sevmeye sevk edebilir mi? İki farklı dine mensup kadınlar – biri, üvey annesi (iddia edilen kaçıranın karısı) ve diğeri, öz annesi – küçük olana yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Prasann (isim değişti) yeni hayatına geçiş.
Mahkeme talimatlarına uygun olarak neredeyse her gün, Nayna Oad Prasann’ı biyolojik annesine getiriyor Sufiya Mansuri’nin evi, onu tanımak için. Bazı günler Sufiya ziyarete gelir. Nayna Prasann ile oynamak ve güvenini kazanmak.
Nayna’nın çocuğu 5 Ocak 2017’de Kathor’daki bir halk sağlığı merkezinden kaçırdığı iddia edilen kocası Kamlesh, tutuklu yargılanıyor. Polis, Nayna’nın birden fazla düşük yaptıktan sonra suçu işlediğini söyledi. Ve şimdi Prasann’ın Sufiya ile yakınlaşmasına yardım ederek hatasını düzeltmeye çalışan Nayna’dır.
Bu sırada Sufiya, sonunda çocuğunu bulduğu için heyecanlanır ve onunla arkadaş olmaya çalışır. Her gün bir oyuncak ya da dondurma isteyeceğini umar ama istemez. Prasann, boynundaki nadachhadi ile oynayarak neredeyse şüpheyle ona bakmaya devam ediyor. Nayna ondan Sufiya’ya “anne” demesini istediğinde, bunu itaatkar bir şekilde yapar ama gözle görülür bir şekilde kafası karışır.
Bunca yıldır görmediği bir kadının aniden taşan sevgi ve ilgisinden biraz rahatsız olarak, bir süre sonra koşarak Nayna’ya döner ve Nayna’dan kendisini eve götürmesini ister.
Prasann, Mumbai sakinleri Sufiya ve kocası Muhammed Ali’nin kendisi için yeni bir isim bulduklarını çok az biliyor: Azeez.
Nayna ise Prasann’sız bir hayata hazırlanırken yaptığı bir hatayı geri almakta zorlanır. Sadece büyüdüğünde kendisini ve kocasını affedebileceğini umuyor. “Kamlesh’in onu kaçırdığını bilmiyordum. Bilseydim bebeği anneye geri vermesini isterdim” dedi.
Geçen ay, Kamrej polisi adam kaçırma olayını çözdü ve çocuğun izini Vadodara’daki Karjan’a kadar sürdü. Kamlesh ve Nayna tutuklanırken, Prasann bir koruma evine gönderildi.
Çok hızlı bir şekilde çok fazla şeyin ortasında, çocuk dehşete kapıldı ve onları tanımadığı için biyolojik ebeveynlerine gitmeyi reddetti. Bu arada mahkeme, Nayna’nın kefaletle serbest bırakılmasına izin verdi ve çocuğun ve öz ailesinin DNA profilinin çıkarılmasına karar verdi.
Mahkeme, Nayna ve Sufiya’ya çocuğun yeni evine düzgün bir şekilde uyum sağlayabilmesi için biyolojik ailesiyle vakit geçirmesini sağlamaları emrini verdi.
Sufiya TOI’ye “Bana daha yeni geldi. Bana bazen anne diyor. Eminim yakında evimize ve kardeşlerine alışacaktır.” Bir hurda satıcısı olan kocası Muhammed Ali, Mumbai’de yaşıyor. “Bizimle yavaş yavaş dost oluyor” dedi.
Çocuk, çiftin iki kızından sonraki ilk oğluydu. Kaçırılmadan bir yıl sonra, çiftin şimdi beş yaşında olan başka bir çocukları oldu. Sufiya’nın babası Sattar Mansuri, “Torunum bulunduğu için rahatladım. Bu günü bekliyordum,” dedi.