Surat’ın Cankurtaran Halatı Yeşile Döndü, Kokuyor | Sure Haberleri

EkoEr

New member
SURAT: Surat Belediye Şirketi (SMC), şehrin can damarı olan Tapi Nehri’ni temizlemek için elinden geleni yaparken – ve Narmad Sarovar içinde – kötü kokulu bir su kütlesine dönüştü. Savak cum geçidinde birkaç dakika duramazsınız. Narmad Sarovar, Surat’ın tek içme suyu kaynağıdır.
Yakın zamana kadar devasa göl, orada takılmak isteyenler için güzel bir manzara sağlıyordu. Yüzlerce yüzme tutkunu düzenli olarak Narmad Sarovar’a giderdi. Ancak son günlerde sadece ziyaretçiler değil, gölet çevresinde yaşayan binlerce kişi gölün kirli ve kokulu suyundan endişe duyuyor.
“Hükümet Tapi’yi temizlemek için milyonlar harcıyorsa durum neden böyle? SMC neden tek içme suyu kaynağını korumak için bir mekanizma geliştiremiyor?” erken Dharmesh Gamisosyal hizmet uzmanı
“Son birkaç yıldır burada balık tutuyorum ama artık yollarda suyun kirli olması nedeniyle balık bulunamıyor. Su yeşile döndü” dedi. Selim Salotbir Rander sakini.
Çevreci aktivist MSH Şeyh kanalizasyonun doğrudan göle döküldüğünden şüphelenildiğini söylüyor. “Su çok kirli” diyor.
Sakinler savak cum geçidinin hiç bu kadar kirli olmadığını söylüyor. Veds bölgesinde oturan Nikunj Tank, “Geçtiğimiz birkaç yıldır, günde birkaç kez diğer tarafa geçmek için savaklı geçidi kullandım. Burası hiç bu kadar kirli ve pis kokmamıştı,” diyor. .
Düzenli olarak geçitte kanoya binen ve yüzen Shailesh Tank, “Ben savak geçidinde birkaç saniyeden fazla duramazsınız. Bu içler acısı bir durum” diyor.
Temas halinde, şehir komiseri Shalini Ağarwal “SMC ekipleri sorunun çözümü için şimdiden çalışmaya başladı. Kirlerin uzaklaştırılması için süreç devam ederken tatlı su pompalanacak.”