Süresi dolan polis hatları yenileniyor: Cm | Ranchi haberleri

MarMe

New member

RANCHI: Başbakan (CM) Hemant Soren Cuma günü yaptığı açıklamada, temel hizmetlerde ciddi bir eksiklik yaşayan polis hatları, eğitim merkezleri ve kampların önümüzdeki iki yıl içinde yenileneceğini söyledi.
Ranchi’deki Jharkhand Silahlı Polis-I yerleşkesindeki 500 kapasiteli oditoryum ve diğer altyapının açılışında Soren, “Geçenlerde Bokaro, Dhanbad ve Lesliganj’daki polis eğitim merkezlerini ziyaret ettim. Çok sayıda polis memuru bu konuda eğitilmiş olmasına rağmen, merkezlerde içme suyu, barınma, tuvalet ve elektrik gibi temel olanaklardan yoksundur.”
Eyalet hükümetinin, uzak bölgelerdekiler de dahil olmak üzere tüm polis hatlarını ve kamplarını iyi donanımlı hale getirmeye çalıştığını söyledi. Polis personelinin sağlığını iyileştirmek için her polis kampında bir spor salonu açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Hükümetin polis için ayrı bir sağlık sistemine yöneldiğini söyleyen yetkili, polis memurlarının çocuklarına uygun eğitim sağlamak için bir plan yapmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.
“Güçlü bir sistem ve iyi bir çalışma ortamı polisin moralini yükseltir ve zorluklarla daha iyi başa çıkmalarını sağlar. bu Jharkhand Polisi personel aşırılık yanlısı faaliyetleri bastırmak için çeşitli fedakarlıklar yaptı” diye ekledi.
İş Adresi, Jharkhand Police Housing Corporation Limited’s (JPHCL) müdür, Ajay Kumar Singhyeni oditoryumun kendi jeneratörü ve trafosu ile son teknoloji tesislere sahip olduğunu ve çeşitli departmanların işlevlerini yerine getirmek için yararlı olabileceğini söyledi.
JPHCL’nin yönetici mühendisi Ravi Chowdhary, inşaatın son iki yılda departman tarafından yaklaşık 100 Rs değerinde yeniden başladığını söyledi.
Godda ve Jamtara bölgelerindeki polis hatlarının inşaatının dört yıllık bir aradan sonra yeniden canlandırıldığını söyledi. Önerilen 64 karakoldan 46’sının inşa edildiğini söyledi.
Oditoryuma ek olarak CM, JAP-1’de bir galeri, yemek alanı ve diğer yeni inşa edilen binaların açılışını yaptı.