Spar: Öğrenci Muayene odasında telefonu kullandığı için Spar ile Yüzleşti | Sure Haberleri

EkoEr

New member

SURAT: Bir sınıf 12. öğrenciye cumartesi günü sınav salonunda cep telefonu bulundurduğu için polis tarafından ceza kesildi. Kız, 16 Mart’ta kimya sınavı sırasında telefonla yakalandı. Polise göre bu alışılmadık bir durum.
polis ihbar etse de KÖKNAR yasa gereği, stresli öğrencilerin intihara meyilli olduğu bir dönemde öğrenci hakkında işlem yapılmasından da endişe duymaktadırlar. Ayrıca, Gujarat Orta ve Yüksek Ortaöğretim Sınav Kurulu (GSHSEB) onun sınava girmesini iki yıl süreyle yasaklayacaktır.
Polise şikayet dilekçesi verildi Janak Patel, VDT Kız Lisesi’nde öğretmen. Öğrenci Athwa yakınlarındaki bir okula ait Çit.
Öğrenci, Polis Komiserinin Kamu Bildirimini ihlal ettiği için Hindistan Ceza Kanunu (IPC) hükümleri uyarınca ve sınav sırasında yetkisiz belgeler bulundurduğu için Gujarat Orta Öğretim Yasasının bölümleri uyarınca kayıt altına alınmıştır. Sınıf amiri, öğrenciye ait bir Android telefon buldu.
“Yönergelere göre, FIR sunuldu. Eğitim departmanından bir yetkili, öğrencilerin sınav salonunda yanlarında telefon bulundurmalarına izin verilmediğini söyledi.
FIR’da öğrencinin elbisesinin altında sakladığı cep telefonuna baktığı iddia edildi. “Telefon düzenleyici tarafından kontrol edilmediğinden, kızın kopyaladığı telefonda çalışma materyali olup olmadığı net değil. Yetkili, soruşturma konusu” dedi.
Bu arada, polisin cep telefonu kullanırken yakalanan yatılı öğrencilerle ilgili eylemler ve kurallar hakkında daha fazla ayrıntı toplaması gerekiyor. “Öğrenci sınavda görünür ve sınav bitene kadar polis herhangi bir işlem yapmaz. Ayrıca, polis için olağan dışı bir durum olduğu için, herhangi bir işlem yapmadan önce idari yetkililere danışıyoruz” dedi.