Sodhi’nin gidişinin ardından iki pası da kaldırıldı | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Hindistan’ın en büyük FMCG markası Amul’u pazarlayan Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu’nun (GCMMF) yönetim kurulunun aceleyle MD RS’nin istifasını kabul etmesinden bir gün sonra Sodi, Anand’daki GCMMF merkezi değişikliklere tanık olmaya devam etti. Kaynaklar, GCMMF başkanının Şamal Patel Salı günü federasyon ofisine ulaştı ve ayrıca Sodhi’nin iki kişisel yardımcısının görevden alınması emrini verdi.
İkilinin yerini, yönetim kurulu tarafından Pazartesi günü geçerli olmak üzere MD olarak atanan GCMMF’nin işletme müdürü (COO) Jayen Mehta’ya kişisel asistan olarak hizmet verecek olan diğer iki personel aldı.
Kaynaklar, personel üyelerinden birinin zaten COO olarak Mehta’ya yardım ederken, kıdemli MD’nin kendisine yardımcı olması için başka bir kişiyi bulduğunu söyledi.
Sodhi’nin ayrılmasının ardından GCMMF genel merkezindeki gelişmeler, yalnızca Gujarat’ın süt ürünleri sendikaları tarafından değil, ülkenin tüm süt ürünleri sektörü tarafından yakından izleniyor. Sodhi aynı zamanda Hint Süt Ürünleri Derneği’nin de başkanıdır. İlginç bir şekilde, federasyon yönetim kurulundaki kaynaklar, Sodhi’nin istifasını isteyen üyelerin, medya mensuplarını gelişmeler hakkında bilgilendirme görevini GCMMF başkanına emanet ettiğini söyledi. Ancak tıpkı Pazartesi günü olduğu gibi, Shamal Patel de Salı günü iletişimsiz kaldı. Bir yönetim kurulu üyesi Salı günü TOI’ye “AmulFed, Gandhinagar’da buluştuğumuzda, başkanın yönetim kurulu kararıyla ilgili kamuya açıklama yapmasına karar verdik” dedi.
Salı akşamına kadar, Sodhi’nin ayrılma nedenlerine ilişkin spekülasyonlar ortalıkta dolaşmaya devam etse de, GCMMF’den veya yönetim kurulu üyelerinden herhangi bir resmi açıklama veya açıklama yapılmadı. Kaynaklar ayrıca, önde gelen bir süt ürünleri sendikası üyesinin başkanının diğer yönetim kurulu üyelerini ikna etmede ve Sodhi’nin istifası için BJP tepesinden onay almada hayati bir rol oynadığını söyledi.
Federasyonda yönetim kurulu üyesi olan 18 süt ürünleri sendikası başkanından sadece 10’u Gandhinagar’daki toplantıda alınan kararı imzalayabildi. Bazı yönetim kurulu üyelerine gündem belirtilmeksizin telefonla toplantı hakkında bilgi verilmiştir.
Sodhi, son iki yıldan beri zaten bir uzatması olduğu için yönetim kurulu üyelerinden istifa etmelerini istediğini iddia etse de, kendisine gönderilen mektubun üslubu nedeniyle Sodhi’nin ayrılacağına dair çok fazla spekülasyon yapıldı.
Her iki GCMMF’nin Başkan Yardımcısı tarafından imzalanan Sodhi’ye mektup Valamji Humbal ve GCMMF Başkanı Shamal Patel, AmulFed Dairy, Gandhinagar’da yapılan yönetim kurulu toplantısının 2. kararı uyarınca “GCMMF MD’si olarak hizmetlerinizin derhal geçerli olmak üzere sonlandırıldığını” belirtir.
Mektupta, “Bu nedenle, MD’nin suçlamasından derhal geçerli olmak üzere feragat etmeniz ve ücreti COO Jayen Mehta’ya aktarmanız emredilmiştir.”