Siyah eğitim: baca süpürmeleri birçok kursiyerden memnun

EkoIte

Member
Siyah eğitim
Baca süpürmeleri birçok stajyerden memnun

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İş kıyafetleri yüzünden mi? Baca süpürme ticaretindeki stajyer sayısı geçen yıl rekor seviyeye ulaştı. Endüstri, ısı geçişi alanında kendini daha fazla konumlandırmak istiyor.

On yıldaki birçok genç, geçen yıl baca taraması gibi eğitime başlamadı. Schornsteinfeger Ticaret Federal Birliği Berlin'deki Dernek Konferansı vesilesiyle “796 çırak eğitimlerine ülke çapında başladı” dedi. “Bu, bir önceki yıla göre yüzde 29'luk bir artışa karşılık geliyor.”

Dernek başkanı Alexis Gula, Alman Basın Ajansı'na verdiği demeçte, demografik değişimi telafi etmek için yılda ortalama 650 yeni kursiyer gerekli. Bu kota geçen yıl açıkça aşıldı. “Tabii ki her zaman daha fazlası var.”

Birçok yeterlilik seçeneği

Endüstri, özellikle çeşitli mesleki yeterlilik fırsatlarıyla gençleri ikna etmek istiyor. Teknik kolej giriş yeterliliğini almanın yanı sıra, yenilenebilir enerjiler alanında ikili bir çalışma ve olağan usta ve daha ileri eğitim kursları da vardı. Baca süpürme bölgeleri her yedi yılda bir Almanya'da ilan edilecekti. Bunlardan birini serbest çalışan bir kişi olarak alma şansı buna bağlı olarak iyidir.

Baca süpürme zanaat ayrıca kendisini iklim dostu ısı sistemleri için bir temas olarak konumlandırmak istiyor. Bu nedenle Federal Dernek, Almanya'da bir endüstri olarak her türlü ısıtmayı belgelemeye kararlıdır. Gaula, fosil ısı jeneratörleri için durum böyle. Endüstri ayrıca ısı pompası ve bölge ısıtma gibi elektro tabanlı ısıtma tiplerini emmek istiyor.

Gaula, “Siparişimizi genişletmek ve binanın kapsamlı bir binasını devlet seven şirketlerin ellerine koymak mantıklı.”

DPA