Sermaye Harcamalarını Artırın, Bütçede Eğitime Odaklanın: Uzmanlar | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ranchi: Cuma günü ülkenin dört bir yanından endüstri uzmanları, sanayiciler, bankacılar ve ticaret ve ticaret kuruluşları, Jharkhand’da 2023-24 mali yılı için yaklaşan eyalet bütçesinde sermaye harcamalarını artırma, daha fazla okul ve eğitim kurumu inşa etme planları önerdiler.
Öneriler, Başbakan başkanlığında yapılan bütçe öncesi toplantıda dile getirildi. Hemant Soren. Akademisyenleri, tüccarları, sanayicileri ve çeşitli sektörlerden insanları bütçeyle ilgili görüşlerini almak üzere davet etmişti.
Jaipur merkezli Kalkınma Çalışmaları Enstitüsü’nün rektör yardımcısı Pinaki Chakraborty, ekonomik büyümeyi desteklemek için devletin sermaye harcamalarını artırması gerektiğini vurguladı.
Bhushan KumarUlusal Eğitim Planlama ve Yönetim Enstitüsü rektör yardımcısı, devlet okullarındaki düşük öğrenci-öğretmen oranına ve 18 ile 23 yaş arasındaki gençler için kolej eksikliğine dikkat çekti, bunun yanı sıra eğitim için bütçe tahsisi yapılması gerektiğinin altını çizdi. eğitim altyapısı.
Jharkhand Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu başkanı Kishore Mantri, hükümetin her bölgedeki KOBİ’ler için arazi bankaları oluşturmak için bütçe tahsisleri yapması gerektiğini önerdi.
Soren, ‘Gelişmiş eyaletlerin sakinlerinin aksine, Jharkhand halkı bütçeyi incelemekle pek ilgilenmiyor. Belki de eyalet nüfusunun sadece %1’i ciddi ciddi izliyor.”