VADODARA: Hindistan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü (ICAI) Salı günü Yeminli Mali Müşavirler (CA) final ve ara sınavlarının sonuçlarını açıkladığında, Vadodara’dan iki öğrenci ulusal düzeyde İlk 50’de yer aldı. Sınavlar Kasım 2022’de yapıldı.
Palash Mittal, CA final sınavında Tüm Hindistan Sıralaması (AIR) 21’i alırken, Kushal Purohit AIR 50’yi aldı.
568’i geçen Palash, 12. sınıftan hemen sonra CA kursuna hazırlanmaya başlamıştı. girişimi,” dedi Palash.
Babası Anoop Mittal mühendis, annesi Rakhi ise ev hanımı olan Palash, “Şimdi yatırım bankacılığı alanında bir iş veya hisse senedi araştırma profili arıyorum” dedi.
Kushal Purohit üçüncü kez Tüm Hindistan Sıralamasına ulaşmıştı. Kushal CA temel seviyesinde AIR 29’u, CA orta seviyesinde AIR 25’i ve Salı günü CA final sınavında AIR 50’yi geçti.
“MSU Ticaret Fakültesi’nden BCom’umu 2021’de tamamladım. Hazırlanacağım bir IAS Görevlisi olmak istiyorum UPSC Sınavlar, ”diyor babası Ratansinh Rajpurohit konaklama sektöründe çalışan, annesi Champaben ise ev hanımı olan Kushal.
İlginç bir şekilde, sonuçlar şehrin Şah ailesinde de alkışlara yol açtı. “Üç yıldır en büyük oğlum Shrey Shah, CA finaline ulaşmıştı. GSFC’nin kalite kontrol laboratuvarında çalışan Sandeep Shah, bugün en küçük oğlum Shail Shah da ilk denemede CA finaline çıkmayı başardı.
Üç yıl önce CA finalini yapan tekerlekli sandalyeli Shrey, şu anda Infosys, Bengaluru ile çalışıyor.
Genel olarak, CA final sınavlarında yer alan 786 öğrencinin 175’i, Vadodara bölümünde %22,26 sonuç alarak sınavlarını geçti.
CA orta seviyesinde 1.174 öğrenciden 307’si sınavı %26,23 puanla geçti.