VARANASI: Devlet daireleri yakında Mandir Chowk bölgesinde tekstil, el sanatları ve diğer ürünlerin teşhir salonlarını açma fırsatına sahip olacak. Kashi Viswanath Dham. Shri Kashi Vishwanath Dham Özel Bölge Geliştirme Kurulu Hint sanatını ve kültürünü tanıtmak için bu tür kuruluşlara showroom tahsis etmeye karar verdi.
Koridorun inşası için dükkânları satın alınan yerel tüccarlara şimdiden dükkân tahsisi yapıldı. Kashi Viswanath Dham Koridor alanı. Çarşamba günü TOI’ye konuşan Bölüm Komiseri ve SKVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaushal Raj Sharma, “Khadi ve Köy Endüstrileri Komisyonu, Gujarat turizmi ve diğer bazı devlet kurumları KV Dham’da teşhir salonları açmakla ilgilendiklerini ifade ettiler.
Bu teklifler genel sekreterle ve ayrıca yönetim kurulunda tartışıldı. Bu teklifler Salı günkü yönetim kurulu toplantısında onaylandı.” “Bu, hükümet departmanının Mandir Chowk’un zemin katındaki mağazaları satmak için müzayede sürecinden geçerken karşılaştığı engeli ortadan kaldırdı. KVD temizlendi. KVIC, tekstil ve köy sanayi ürünleri için iki satış noktası açmakla ilgilendiğini ifade etti.
Gujarat Turizm, Gujarat’ın turistik yerlerini tanıtmak ve aynı zamanda turistleri kolaylaştırmak için ofis ve showroom açmayı teklif etti. Kurul kararının ardından daha fazla devlet dairesi ve kurumu showroom açacak. Manevi kitaplar ve edebiyat ticaretindeki müjdeciler de bu alandaki satış noktalarına atanabilir.”
Sharma, “Yönetim kurulu, özel oyuncuların Mandir Chowk’un birinci kat mağazalarını almak için müzayede sürecinden geçmesi önündeki bir engeli daha kaldırdı” dedi. “Emporiumların özel oyunculara tahsis bedeli de yüzde 21’e düşürüldü.
Artık ilk gelen alır esasına göre tahsis başvurusunda bulunabilecekler” diyen KVD bünyesindeki tüm tesislerin bir an önce faaliyete geçmesi için tüm bu tedbirlerin alındığını dile getirdi. “KV Dham’ın gelişimi için binalarda mağazaları yıkan tüccarların rehabilite edilmesi başta olmak üzere 77 mağazanın tahsis süreci 2022 yılına kadar tamamlandı.
Yararlanıcılar yeni mağaza açma sürecini de başlatmışlardı ve bu çalışmanın bir ay içinde tamamlanması bekleniyor. KD Dham’daki yemek alanı ve misafirhane de muhtemelen iki hafta içinde faaliyete geçecek” dedi. Temple CEO’su Sunil Verma, “Lord Vishwanath’ın ‘bhog’unu hazırlamak için yeni mutfak da tamamlandı ve yakında hizmete girecek.
Turistik tesisler ve bilet rezervasyon merkezleri de faaliyete geçecek.” Yönetim kurulu toplantısı sırasında Bölge Yargıcı S. Rajalingam, yetkililerden, atanan mağazaların kapı çerçevelerinin tasarımında ve mağazalarının tabelalarında tek tip kalmasını sağlamalarını istedi.