VADODARA: Mahallenizdeki kulakları sağır eden DJ müziği çocuğunuzun sınav stresini artırıyor mu? Yalnız değilsiniz. Polis kontrol odası, özellikle geceleri olmak üzere günün yoğun saatlerinde yüksek sesli müzikten şikayet eden ilgili ebeveynlerden gelen telefonlarla dolup taştı.
Polis artık sadece müziği durdurmakla kalmıyor, yedi gündür bu tür DJ sahiplerini de ihbar ediyor.
Sözcü, “Bu gürültülü DJ’lere karşı sert önlemler almaya karar verdik” dedi. Shamsher Singh, şehir polis komiseri, CBSE sınavlarına giren binlerce öğrencinin yüksek sesli müzikten büyük ölçüde rahatsız olduğunu sözlerine ekledi. “Şehrin farklı yerlerinden DJ müziği hakkında çok sayıda şikayet alıyoruz” dedi.
Ortalama olarak, polis kontrol odası, sınava girenlerin yüksek sesli müzikten rahatsız olduklarına dair günde 20’den fazla telefon alıyor. Son üç gün içinde polis, DJ’lere karşı yaklaşık bir düzine suç duyurusunda bulundu ve ayrıca müzik sistemlerine de el koydu.
“Aileler tarafından defalarca arandım ve birçoğu müzik sisteminden şikayet etmek için beni sosyal medya hesabımda etiketledi. Hatta bazıları video çekip bana gönderdi. Akşam 22.00’den sonra şehirde DJ müzik sistemine izin verilmiyor. Singh, TOI’ye “saatlerce ve gün boyunca bile yüksek sesle çalamıyorlar” dedi.
Üst düzey polis yetkilileri, kelimenin tam anlamıyla kulakları tıkayan DJ müzik sisteminin sahiplerine çok sayıda uyarıda bulunduklarını ve bu nedenle yasal işlem başlattıklarını söyledi.
Polis, sosyal medya paylaşımlarıyla DJ’leri uyardı ve ebeveynleri, çocukları yüksek sesli müzikten rahatsız olursa polis kontrol odasını aramaları konusunda uyardı.
Polis, özellikle Kasım ve Şubat ayları arasında olmak üzere düğün mevsimlerinde DJ müziği tehdidinin önemli ölçüde arttığını söyledi. Ve düğünlerin veya düğün öncesi törenlerin birçoğu geceleri düzenleniyor.
Polis, binlerce öğrencinin sınavlara hazırlanırken DJ müziğiyle mücadelenin önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini söyledi.