SURAT: Eğitim Bakanlığı her yıl binlerce öğrenciye sınav düzenleme tatbikatı yaparken, merkezlerde tek bir öğrenci için benzer tesisler kurmayı da ihmal etmemiş.
Bu merkezlerde, sınava girenlerden daha fazla eğitim dairesi görevlisi vardı. Yetkililer, konu bakımından öğrenci sayısının sürekli değişmesi nedeniyle durumun her gazete için aynı olmadığını iddia etti. Perşembe günü iki merkez geldi valsad bölgesi ve Diu Birlik Bölgesi’ndeki ikisi, Daman Dadra ve Nagar Haveli, 10. sınıf matematik sınavında tek bir öğrenci gördü.
Yetkililer, tüm kurallara uyulmasını ve öğrencilere gerekli tesislerin sağlanmasını sağlamak için düzenlemeler yaptıklarını iddia ettiler. Bu merkezlerin her birinde gerekli asgari personel, biri soru kağıdı teslimi için olmak üzere iki polis personeli, bir gözetmen, merkez müdürü, bir katip ve bir piyondur. Sınav merkezi başına en az yedi çalışan gereklidir.
“Bazı yerlerde, yönergelere göre sınav merkezinin tamamı dolu. Bu durumda, fazladan bir öğrenci olsa bile yeni bir merkez kurmak zorundayız” dedi.
“Ayrıca bu merkezlere gereken asgari personeli göndermemiz gerekiyor. Ancak her derste öğrenci sayısı değiştiği için durum her gazetede aynı değil” dedi.
Eğitim departmanı yetkilileri, sınavın öğrenciler için doğru olanakları sağlayacak şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.