Sadece 18 yaşında ama 21 madalya kazandı! | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Uzun mesafe aile içindir Şandilyalarama babayken Vinod bir taşıyıcı olarak lastik yakar, kızım Lakshita rekorları yakmak için pistler arasında koşun.
Henüz 18 yaşında olan Vadodaralı bu atletin şimdiden pistte 21 madalyası var ve daha fazlasını istiyor.
Lakshita, TOI’ye “İdolüm PT Usha’nın atletizmdeki performansını geçmek istiyorum” dedi.
Geçen yıl Fransa’da düzenlenen ISF World School Gymnasiad’da iki gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken genç atlet, sadece idolünün videolarını izleyerek çok şey öğrendiğini söyledi. Hayalim bir gün olimpiyatlarda Hindistan’ı temsil etmek ve bir madalya kazanmak.
Lakshita, 65’ten fazla ülkeden sporcunun katıldığı turnuvalarda 800 ve 1500 metre yarışlarında madalya kazandı. Altın madalyayı 800 metrede sadece bir saniye ve 1500 metrede iki saniye farkla kaçırdı.
Kısa süre önce Tüm Hindistan Üniversiteler Arası Atletizm Şampiyonasında 1.500 metre kategorisinde bronz madalya kazandı ve şimdi Asya U-20 Şampiyonasına katılmaya hazırlanıyor.
Gururlu baba, “Bu madalyalar kızımın güvenini artırdı ve o zamandan beri farklı koşu kategorilerinde yedi madalya daha kazandı.” Vinod Shandilya nakliye işinden komisyon alarak para kazanmasının evde ateş yakmaya yardımcı olduğunu ancak kızının tüm masraflarına sponsor olmasını zorlaştırdığını sözlerine ekledi.
Atletizm değerlidir çünkü Lakshita’nın profesyonel eğitim, kaliteli ayakkabılar ve iyi bir antrenör alması gerekir.
“Muhteşem performanslarına ve başarma azmine tanık olduktan sonra, bazı STK’lar ve İyi Samiriyeliler yardım etmek için ulaştı. Antrenörü Rippandeep Randhwana bile Lakshita’yı çok destekledi” dedi.
Özel bir üniversitede okuyan BBA öğrencisi, “14 yaşında koşmak için antrenman yapmaya başladım” diyerek, her zaman sporcu olmak istemediğini sözlerine ekledi.
Ev pistini fetheden ve aynı zamanda uluslararası sprint yapmak isteyen kız, “Başlangıçta hokey oynadım, ancak spor koçu olan bir akrabam bireysel bir spora başlamamı önerdi” dedi.