Rusticated Msu Student ‘kahraman’ olarak geri döndü | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Kundan Kumar Mahato Cuma günü MS Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne döndüğünde eski sınıf arkadaşları ve fakülte mezunları tarafından bir kahraman gibi karşılandı.
Üniversite yetkilileri tarafından sakıncalı olduğu iddia edilen sanat eserleri nedeniyle mahkum edilen Mahato, Gujarat Yüksek Mahkemesi’nin (HC) üniversitenin kendisini okuldan atma kararını bozmasının ardından, yaklaşık 10 aylık bir aradan sonra sınıfına döndü.
Mahato, geçen Mayıs ayında fakültede patlak veren istenmeyen tartışma nedeniyle travmaya nasıl katlanmak zorunda kaldığını paylaştı.
“Üniversite yetkilileri, öğretim üyeleri ve personel dahil hemen hemen herkes ricamı reddetmişti. Kimse beni dinlemeye, benimle konuşmaya, hikayeyi benim tarafımdan dinlemeye hazır değildi,” dedi Kundan.
Geçen yıl sağcı taraftarlar, kadına yönelik cinsel şiddetle ilgili gazete kupürlerinden oluşan eseri için fakülte binasını bastığında kendisini bir tartışmanın ortasında buldu. Gazete kupürleri, kadınların kötü durumuna dikkat çekmek için çeşitli Hindu tanrıçalarının şekillerinde kesildi. “Bana şans verilseydi, bu mesele tırmandırılmazdı. Ama aldığım ilk aramada; Köylü olacağım söylendi. Geçen Aralık ayında Banaras Hindu Üniversitesi (BHU) tarafından bir öğrenci olarak başarılı olması için altın madalya ile ödüllendirilen Kundan, siyasi veya herhangi bir nedenle, bana sesimi duyurma şansı bile vermeden bir karar verilmiş gibi görünüyordu” dedi. 2017’den 2021’e heykel bölümü.
“Memleketim Bihar’dan bir trene binmiştim. Hakkımda bir FIR olabileceği ve tutuklanmama yol açabileceği korkusuna rağmen, MSU Rektör Yardımcısı ile konuşmak için çaba sarf ettim. Ama ofisi az önce e-postalarını yanıtlamamı istedi. Kimse bana şans vermedi” dedi.
Güzel sanatlar alanında ikinci sınıf yüksek lisansına Cuma günü başlayan Kundan, “Yanlış bir şey yapmadım. Harat olarak da kabul edilmemiştim. (hediye). Başarıyla kabul edildim” dedi. Ama bir öğrenci bu kadar uzun süre mücadele ettikten, hatasız dört gün hapis yattıktan sonra, en azından öğretmenlerinden sıcaklık göstermesini bekler” dedi.
Ancak, zor zamanlarda onu destekleyen Padma Shri alıcısı Jyoti Bhatt, Vivan Sundaram ve N Pushpamala gibi sanatçılara teşekkür etti.