Rte: Rte altında 102 Pvt okulunda 1.000’den fazla koltuk için başvurun: Ranchi Deo | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ranchi: Devlet Okulu Eğitim ve Okuryazarlık Departmanının Bölge Birimi, Eğitim Hakkı Yasası kapsamında 2023-24 akademik oturumunda Anaokuluna ve Özel Okullarda I. Sınıfa kabul edilmek isteyen BPL öğrencilerinin başvurularını aldı (RTE), 2009.
İlçedeki 102 okulda toplam 1.287 kontenjan kapışıyor. İlgilenen veliler 10 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında www.dseranchi.com adresinden online başvuru yapabilir ve gerekli belgeleri 14 Mart’a kadar okullara teslim edebilirler.
RTE kapsamında, Çocukların Parasız ve Zorunlu Eğitim Hakkı Yasası (Madde 12(1)(c)) yardımsız özel okullarda ekonomik olarak dezavantajlı çocuklar için koltukların yüzde 25’ini ayırır.
Tüzük, 6 ila 14 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz ve zorunlu ilköğretim sağlamayı amaçlamaktadır.
Bölge Eğitim Sorumlusu (DEO) Aakash Kumar Pandey, “Merkez, cinsiyet, kast, din veya aile geliri ne olursa olsun her çocuğun yüksek kaliteli bir eğitim almasını istiyor. Bu girişim kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı saygın özel okullardaki yüzde 25’lik kontenjan için başvuruları araştırıyor.
DEO, hedeflenen okulların 4 mil yakınında yaşayan ve Planlanmış Kabileler, Planlanmış Kastlar, Aşırı Geri Sınıflar, Geri Sınıflar ve Azınlık Topluluklarına ait adayların başvuru yapabileceğini belirtti. Engelli çocukların, yetimlerin ve dezavantajlı grupların üyelerinin yüzde 40’ından fazlası katılmaya uygundur.
Yıllık geliri 72.000 Rs’den az olan ailelerin çocukları başvurabilir.
Bu arada, ebeveynlerin ev adresi talebini desteklemek için Aadhaar Kartı, Seçmen Kimlik Kartı, MGNREGA İstihdam Kartı, Kupon Kartı, Sürücü Belgesi, Elektrik Faturası ve İkamet Adresi gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir. Ötekileştirilmiş ve ayrıcalıklardan yoksun olanlar için kast sertifikası ve engelli bir çocuk için engellilik sertifikası da gereklidir.
Ayrıca, adayların kreşe kabul için 31 Mart 2023 tarihinde üç yıl altı ay dört yıl altı ay arasında, I. Sınıfa kabul için beş yıl altı ay yedi yaş arasında olmaları gerekmektedir.
Alka Puri’den bir adayın velisi Saroj Ekka, “Çocuğum dört yaşında ve parlak geleceği için onu tanınmış bir okula kaydettirmek istiyorum. Bu nedenle, bir an önce kabul edilmesi umuduyla ODM Sapphire Global Okulu, St. Thomas Okulu ve DPS Okulu’na başvurular yapacağız.