revize Smc bütçesinde ‘harcama’ olarak ₹ 7.848 cr | Sure Haberleri

EkoEr

New member

Surat: Daimi komite tarafından Salı günü sunulan revize edilmiş bütçede, sermaye harcamaları, belediye komiseri tarafından önerilen önceki bütçeden 191 Rs crore artırıldı.
Daha önce, Ahmedabad Belediye Şirketi’nden daha yüksek olan 3.519 Rs sermaye harcaması olarak önerildi. Daimi komite, 191 Rupi ekleyerek, gelecek mali yılda sermaye harcaması için 3.710 Rs crore onayladı.
Şehrin Belediye Komiseri tarafından önerilen 7.707 Rs’lik toplam sermaye ve gelir harcaması Shalini Ağarwal, daimi komite tarafından 141 Rs artışla 7.848 Rs olarak revize edildi. Başkan daimi komitesi Parish Patel bütçeyi sundu ve toplam vergi ve harçları 6 crore Rs azaltacağını duyurdu. Daha önce, Surat Belediye Şirketi (SMC) vergilerde ve harçlarda 307 Rs’lik bir artış önerdi ve bu şimdi 301 Rs’ye düşürüldü.
Vergi ve harçların düşürülmesinden sonra, 4.540 Rs’den elde edilen gelir 4.534 Rs’ye düşürüldü. Daimi komite ayrıca sermaye gelirini 2.976 Rs’den 3.114 Rs’ye 138 crore artırdı. Gelir giderleri de 50 crore Rs azaltıldı. “Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için toplam 18 şehir sağlık merkezi Ulusal Kalite Güvence Standardına dahil edilecek. SMC, yaşlı vatandaşların bakımı için 25 bin Rs maliyetle iki minibüs başlatacak ve daha sonra dokuz şehir bölgesinin her birine benzer bir minibüs daha eklenecek” dedi.
SMC, eğitim hizmetlerinin entegrasyonu ve daha iyi yönetim için merkezi bir eğitim hücresi başlatır.
AI tabanlı öğrenci katılımı ve bir mobil uygulama aracılığıyla izleme de sağlanacaktır. SMC ayrıca Okula Döndürme projesinin bir parçası olarak her bölgede bir okul geliştirecek. Patel, “Projenin bir parçası olarak öğrencilere bir döngü veriliyor” diye ekledi.