‘Ravan alayı Guj’a hakarettir’ | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Sert bir yanıtla Kongre Başkan Mallikarjun Kharge’ninRavanBaşbakan Narendra Modi Perşembe günü, muhalefet liderlerinin kendisine küfürler yağdırarak birbirleriyle yarıştığını kaydetti.
Kalol şehrinin Panchmahal kasabasındaki bir seçim mitinginde konuşan Modi, Kharge’nin yüksek komutanın emirlerini yerine getirmek zorunda kaldığını kaydetti.
Khargeji’ye saygı duyuyorum ama parti yüksek komutasının emirlerini yerine getirmeli ve Modi’nin tıpkı Ravan gibi 100 başı olduğunu söylemek zorunda. Kongre, Gujarat’ın Ram Bhakts’ın ülkesi olduğunun farkında değil. Parti, Lord Ram’ın varlığını kabul etti, ancak Ayodhya’daki büyük bir Ram tapınağına inanmadı, Ram Setu ile sorunları var, ancak onu taciz etmek için Ravan’ı Ramayana’dan aldılar.
“Liderlerinden biri köpek gibi öleceğim dedi, diğeri Hitler gibi öleceğim dedi ve hatta biri Pakistan’a gitti ve böyle şeyler söyledi. Hatta biri fırsat verilirse beni öldüreceğini bile söyledi. Bana Ravan, rakshas ve hamamböceği dediler. Gujarat halkına karşı çok fazla nefret… çok fazla zehir” diye bağırdı.
Modi, kendisinin toprağın oğlu olduğunu ve Kharge’nin yorumlarının Gujarat’a hakaret olduğunu söyledi.
“Ben Gujarat’ın oğluyum, sen bana nitelikler veren öğretmenimsin. Onlarla çalışmaya çalışıyorum ama Kongre yetiştirilme tarzımı beğenmiyor. Bazen beni azarlıyor” diyen Modi, anketlerin gelip geçtiğini ve zafer kayıplarının devam ettiğini ancak insanın zihinsel dengeyi kaybetmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Modi, Gandhi ailesinin de aralarında bulunduğu Kongre’nin en yüksek komutasını devraldı ve “Buraya uzaktan kontrol edilen bir lider gönderildi. Bu seçimde ‘aukaat’ımı göstereceklerini söyledi. Geri toplumdan gelen biz insanlar ne tür bir ‘aukaat’a sahip olabiliriz? Biz sadece size hizmet ediyoruz” diyen Madhusudhan Mistry’nin yorumuna atıfta bulundu.
Başbakan, Kongre’nin ilk tacizden birkaç gün keyif aldığını, ancak daha sonra daha büyük bir doza ihtiyaç duyulduğunu hissettiğini ve bu nedenle Kharge’yi gönderdiğini söyledi.
“Bu kadar çok hakarete maruz kalmalarına şaşırmadım ama Kongre’nin böyle bir dil kullanmaktan asla pişman olmamasına şaşırdım. Kongre, Modi’yi kötüye kullanma ve hayal kırıklığına uğratma hakkına sahip olduğuna inanıyor. Demokrasiye inansaydı bu kadar ileri gitmezdi. Ama demokrasiye inanmaz, sadece bir aileye güvenir.
O aileyi memnun etmek için her şeyi yapmak moda oldu” diyen Akın, ailenin parti için her şey olduğunu sözlerine ekledi.