Ranchi Devlet Okullarının çoğu henüz verileri Ulusal Portal’a yüklemedi| Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: En son rapora göre, Ranchi bölgesindeki devlet okullarının çoğu, kampüs faaliyetleriyle ilgili verileri ulusal bir portal olan Birleşik Bölge Eğitim Artı Bilgi Sistemi (U-DISE) Profiline henüz yüklemedi. .
Geçen Aralık ayı itibariyle, bölgedeki 3.328 devlet okulundan sadece 1.481 okul verilerini yükledi. Genel olarak, okulların yalnızca %44’ü verilerini yüklerken, okulların %56’sı henüz uyum sağlamadı.
Hükümet yetkilileri, U-DISE profilinin belirli bir okulun iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek ve düzeltici önlem almak için kullanıldığını söyledi. Birlik HRD Bakanlığı tarafından 2018-2019 mali yılında geliştirilen en büyük yönetim sistemlerinden biri olan U-DISE, kaynakların tahsis edilmesinin planlanması, optimizasyonu için Anaokulundan XII. eğitimle ilgili çeşitli projeler yürütmek ve okulların ve öğrencilerinin ilerlemesini değerlendirmek.
Ranchi’de Khalari, Tamar, Burmu, Itki ve Ormanjhi gibi bloklar veri güncellemede çok geride kaldı. Ormanjhi bloğundaki okulların yalnızca %26’sı verilerini güncellerken, Itki’de yalnızca %13’ü güncellerken, bu rakam Burmu’da %12’ye ve Tamar’da %9’a düştü. Khalari bloğundaki okulların hiçbiri ve ilçede kalan 18 blok verilerini güncellemedi.
Durum hakkında yorum yapan bölge eğitim görevlisi Akash Kumar, “U-DISE verileri, hükümetin enstitülerin profili, fiziksel altyapı, öğretmenler, kayıtlar ve sınav sonuçları dahil olmak üzere okullarla ilgili ayrıntıları öğrenmesini sağlıyor.”
“Okulun tadilat bütçesi verilere göre belirleniyor. Bazı okullar, teknik zorluklar veya kaynak yetersizliği nedeniyle kayıtlarını güncellememiş olabilir. Ancak detayların birleştirilmesi ve iyileştirmeye ihtiyaç duyulan alanları belirleyebilmemiz için tüm okullardan verilerini bir an önce güncellemelerini istedik.”
Bu arada, bu okulların öğretmenleri, hepsinin verileri nasıl güncelleyeceğini bilmediğini söyledi. Bariatu’daki Hükümet Ortaokulu müdürü Nashim Ahmed şunları söyledi: “Program teknik bilgi gerektirirken, öğretmenler teknoloji konusunda bilgili değiller. Bölüm, okullarda bu tür işler için bilgisayar operatörü veya ilgili eğitim sağlamalıdır.