Ramgarh: Ramgarh Cantonment Yönetim Kurulu, Fon Sıkıntısıyla Mücadele Ediyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ramgarh: Eyaletteki tek sivil kurum, Ramgarh Cantonment KuruluSavunma Bakanlığı’nın idari kontrolü altında, garnizon kasabasındaki insanlara sosyal hizmetler sağlamak için ciddi bir kaynak sıkıntısı ile hayatta kalma mücadelesi verdi.
Mali bir krizin ortasında, Ramgarh Cantonment Kurulu, eyalet hükümetinin kentsel gelişim departmanından çok az mali destek aldı ve bu, sivil faaliyetleri yürütmek için yeterli değil.
Savunma Bakanlığı, Cantonment Board’u eyalet hükümetinin yerel belediyesi ile birleştirmeyi ve büyük bir bütçeye sahip olan Ranchi Municipal Corporation modelinde bir belediye şirketi kurmayı planlıyor. Ülkedeki 62 bölge mahkemesinden beşinin ilgili eyalet hükümetlerinin yerel meclisleriyle birleştirilmesi önerildi.
Savunma bakanlığının Lucknow’daki merkezi komuta karargahı olan defans mülkü tarafından aday gösterilen kuruldaki temsilci Kirti Gaurav, Ramgarh Cantonment Yönetim Kurulu’nun Ramgarh Belediye Meclisi ile birleştirilmesinin tek kalıcı çözüm olduğunu söyledi. “Savunma Bakanlığı zaten birleşmeyi teklif etti, ancak Ramgarh için anketleri açıkladıktan sonra Kanton KonseyiGörünüşe göre birleşme önümüzdeki beş yıl ertelenebilir ve yönetim kurulu bir mali krizle karşı karşıya kalmaya devam edecek” dedi.
“Ramgarh garnizon kasabasındaki merkezi yönetim organının iki temel sorunu henüz çözülmedi. Kurulun yapı yönetmeliğine aykırı çok sayıda çok katlı bina yapılırken, yasak alan kısıtlaması da ihlal edilerek tam teşekküllü bir koloni ortaya çıktı. Anmol Singheski yönetim kurulu başkan yardımcısı dedi.