Bokaro: VIII. sınıf öğrencisi, babası öğrenim ücretlerini zamanında ödeyemediği için sınava giremedi. Olay, ilçeye bağlı Chirachas’ta bulunan Panda International Okulu’nda meydana geldi.
Olayın ardından şikayetçi olan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı (DSE), Nur Alam, okul öğrencinin sınava katılmasına izin verilmesi talimatını verdi. Alam şunları söyledi: ‘Okul, sırf babası aylık ücreti ödeyemediği için 8. sınıf öğrencisinin Perşembe günü sınava girmesine izin vermediği için dava edildi. Üstelik cuma günü babası okul ücretini ödediği halde okul yine öğrenciye izin vermemiş ve babaya kötü davranmıştır.”
“Okul müdürünü arayıp öğrencinin sınava girmesine izin vermesini söylediğimde bile ilgilenmedi. Bu okul yönetiminin ciddi bir duyarsızlığıdır ve gerekli işlem yapılacaktır” dedi. DSE, RTE kapsamında bir hüküm getirilmesi gerektiğini söyledi yasal Hiçbir öğrencinin okul ücretini ödememesi nedeniyle sınava girme hakkı engellenemez.
öğrencinin babası Muhammed Faiz Ahtar, kendisinin Chas’lı Bharra’da ikamet ettiğini söyledi. Aralık ayı okul ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle oğlu, okulun sınavına giremedi ve bütün gün okulda ayakta durmak zorunda kaldı. “Cuma günü borç aldım ve sabahleyin masrafları ödedim. Okul yönetimi okul ücretini aldı ama yine de oğlumun sınava girmesi için okula girmesine izin vermedi” dedi.
Okul yönetimi, “Öğrencinin sınavlara girmesine hiçbir şekilde engel olmadılar. Dört aylık borcu vardı. Babasından başvuru yapması istendi, ama o tedirgin oldu ve ortalığı karıştırdı.”